Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 2 dec 2011 - Anul XVI, nr. 285 (4883)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9757 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6253 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   11 imagini |   ø fişiere video

Expoziţia „Drumul spre fericire”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu” Suceava, Asociaţia „Artă şi Umanitate” şi Filiala Suceava a Uniunii Artiştilor Plastici din România au organizat, cu câteva zile în urmă, la Galeria de Artă „Ion Irimescu” din municipiul Suceava, vernisajul expoziţiei cu genericul „Drumul spre fericire”.

 

80 de lucrări de pictură, grafică şi colaj realizate de 24 de elevi

Cele 80 de lucrări de pictură, grafică şi colaj sunt realizate de 24 de elevi, din clasele a VIII-a, a X-a şi a XI-a, coordonaţi de artista plastică Lucia Puşcaşu.

Reluând seria prezenţelor pe simeze a elevilor aflaţi sub îndrumare artistică la Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu” Suceava, prof. Lucia Puşcaşu le deschide învăţăceilor săi, prin această expoziţie găzduită de galeria artiştilor plastici profesionişti, calea spre afirmare artistică.

Cu îndemnul ca atunci când îşi propun să realizeze ceva să-şi continue drumul fără abatere, pentru a duce lucrul la bun sfârşit, Lucia Puşcaşu şi-a prezentat elevii care păşesc pe calea spre împlinirea pe care şi-o doreşte fiecare artist.

 

„Poveşti frumoase pe care le aducem să le <citiţi> şi dumneavoastră”

Anca Broască, din clasa a VIII-a, care a vorbit în numele expozanţilor, a creionat parcursul comun al tinerilor creatori, parcurs care a început ca un joc, dar care, prin pregătirea şi îndrumarea profesorilor, a evoluat şi s-a transformat într-un proces creativ în care fiecare are amprenta proprie. Rezultatul acestui proces sunt lucrările prezentate, „poveşti frumoase - aşa cum a spus ea - pe care le aducem să le <citiţi> şi dumneavoastră”.

Pentru a le răsplăti eforturile, Lucia Puşcaşu şi Asociaţia „Artă şi Umanitate” le-a oferit celor mai talentaţi elevi, care-au realizat „lucrări deosebite”, premii de apreciere şi încurajare.

 

Câte trei premii pentru fiecare din cele trei clase participante

Au fost recompensaţi cu diplome şi premii zece copii, fiind acordate câte trei premii pentru fiecare din cele trei clase participante, cărora li s-a adăugat o menţiune.

Astfel, au primit Premiul I Anca Broască, Petronela Ungureanu şi Ana Luiza Ilie, Premiul II a fost conferit lui Eduard Davidel, Anca Maierean şi Alexandra Aniţului, iar Premiul III a fost atribuit elevelor Anca Cozachevici, Roxana Huncă şi Estera Stanciuc.

O menţiune a fost acordată elevei Georgiana Iftode.

 

Concurs-surpriză, cu premii

Vernisajul a înregistrat şi un concurs-surpriză. Trei eleve din clasa a X-a au adus prăjituri făcute de ele, iar un juriu constituit ad-hoc a deliberat după degustare, acordându-le premii.

Premiul I i-a fost conferit elevei Anca Cozachevici, Premiul II a fost acordat Anei Maria Burlui, iar Premiul III i-a revenit Teodorei Satuha.

Prăjiturile au fost apoi oferite participanţilor la vernisaj.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Expoziţia „Drumul spre fericire”.
 Vizualizări articol: 1041 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Expoziţia „Drumul spre fericire”5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei