Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 12 mai 2010 - Anul XV, nr. 109 (4400)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

Expoziţie de fotografie 3D

„Povestea unui palat: Cotroceni”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La galeria amenajată în foaierul Auditoriumului „Josef Schmidt” (corpul F) din cadrul Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava s-a deschis ieri expoziţia de fotografie 3D, cu genericul „Povestea unui palat: Cotroceni”.

 

În premieră la Suceava

Organizată de Muzeul Naţional Cotroceni în colaborare cu Societatea Ştiinţifică Cygnus - Centrul UNESCO şi universitatea suceveană, expoziţia prezintă în premieră la Suceava o suită de 38 de fotografii 3D, imagini din Palatul Cotroceni, cea mai importantă ctitorie a domnitorului Şerban Cantacuzino.

La prima vedere, pentru privitorul obişnuit cu fotografia clasică, imaginile care prezintă palatul văzut din exterior, dar mai ales din interior (de la marchiza intrării principale, la Holul de Onoare, până saloanele elegante ale clădirii - Salonul Florilor, Salonul oriental, Salonul norvegian...sau Sufrageria regală...) ar putea fi apreciate ca nişte rebuturi fotografice, întrucât culorile nu se suprapun pe conturul formelor, fiind decalate şi creând o senzaţie de joc al privirii.

 

Ochelari speciali, care recompun imaginea şi permit vizualizarea în profunzime

Vizitatorii primesc însă la intrare ochelari speciali (stereoscopici, care facilitează vizualizarea imaginilor anaglife), cu lentile de culori diferite, roşu şi albastru, pentru culorile calde şi reci ale spectrului, care recompun imaginea şi permit vizualizarea în profunzime.

Rectorul universităţii sucevene, prof. univ. dr. ing. Adrian Graur, a apreciat faptul că Muzeul Naţional Cotroceni a inaugurat această expoziţie la Suceava, exprimându-şi dorinţa dinamizării colaborării.

Adina Renţea, directorul muzeului, care a remarcat „deschiderea generoasă” a universităţii sucevene, a prezentat un scurt istoric al Palatului Cotroceni (care este astăzi o instituţie de patrimoniu de categoria A) referindu-se apoi la proiectul prin care Muzeul Naţional Cotroceni devine mult mai accesibil publicului prin astfel de expoziţii, care creează privitorilor senzaţia că trec pragul acestei instituţii muzeale.

Expoziţia, care s-a bucurat de atenţia publicului de la deschidere, poate fi vizitată până pe data de 31 mai a.c.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Povestea unui palat: Cotroceni”.
 Vizualizări articol: 736 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
„Povestea unui palat: Cotroceni”3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Era cat p-aci... trimis de
(12 mai 2010, 21:21:17
Era cat p-aci astazi sa vedem Cotroceniul din interior daca treceau pensionarii de jandarmi. Nu-i nimic, e si maine o zi.

Apropo, sa i se facut frica Baselului de populatia furioasa si de asta sa se fi retras dupa o perdea privind ingrijorat la ce se petrecea in strada?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei