Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 29 mar 2024 - Anul XXIX, nr. 74 (8603)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Elevii Liceului Tehnologic „Iorgu Vârnav Liteanu” din Liteni s-au clasat pe primele locuri la Olimpiada Națională a Sportului Școlar

Sâmbătă, pe data de 23 martie 2024, un grup de elevi, nivel gimnazial și liceal, a reprezentat Liceul Tehnologic „Iorgu Vârnav Liteanu” din Liteni la Olimpiada Națională a Sportului Școlar, faza pe cerc. Aceasta s-a desfășurat în localitatea Fălticeni, stadionul „Constantin Jamaischi”, unde elevii Liceul Tehnologic „Iorgu Vârnav Liteanu” au dat dovadă de forță, voință, determinare și rezistență.

Îndrumați și însoțiți de doamna profesor de educație fizică și sport, Țurcanu Alina-Petruța, aceștia au obținut următoarele rezultate: tetratlon gimnaziu: Scutelnicu Maria-Mădălina și Bejinariu Elisei-Paul - locul I; cros gimnaziu: Vornicu Elena-Daniela și Matache Iliuță - locul III, alături de Scutelnicu Maria-Mădălina - mențiune și Bejinariu Elisei-Paul - locul V și cros liceu: Jaba Magda-Gabriela - locul I și Costrîș Marius-Alin - locul II.

„Participarea la Olimpiada Națională a Sportului Școlar este o oportunitate excelentă pentru tineri să-și pună în valoare abilitățile sportive și să se implice în competiții la nivel înalt.  Implicarea în competițiile de cros și tetratlon încurajează un stil de viață activ și sănătos. Participanții înțeleg importanța activității fizice regulate și a unei diete echilibrate pentru menținerea unei stări de sănătate optime, oferindu-le oportunitatea să se dezvolte, atât din punct de vedere fizic, cât și din punct de vedere psihic și social,” ne-a povestit Țurcanu Alina-Petruța, profesor de educație fizică și sport.

În arena competitivă a sportului, triumful se extinde dincolo de simpla cucerire a liniei de sosire. El se transformă într-o expediție de explorare de sine, în care sportivii se îmbarcă într-o căutare, nu doar pentru a-și depăși adversarii, ci și pentru a transcende limitele personale și a descoperi adevărata dimensiune a potențialului lor. Un astfel de exemplu al acestei călătorii este Scutelnicu Maria-Mădălina, elevă în clasa a VIII-a A. Aceasta își aduce aminte de un moment memorabil din timpul competiției în care determinarea și rezistența i-au fost evidențiate, iar încrederea pe care a căpătat-o în ea a convins-o că va reuși: „Mental m-am pregătit convingându-mă că sunt bună la această categorie și voi obține ceea ce merit. Fizic a fost destul de simplu. Am încercat să alerg puțin câte puțin zilnic pentru a dezvolta rezistența și capacitatea necesară pentru a alerga.”

Așa cum au subliniat performanțele entuziaste la care am asistat pe teren, competițiile sportive necesită un echilibru delicat între abilitățile fizice și rezistența mentală pentru a atinge performanțe maxime. JabaMagda-Gabriela, elevă în clasa a XI-a A, a avut o abordare cuprinzătoare în acest sens. Pe plan fizic, a urmat un program de antrenament regulat timp de 2 săptămâni, dedicat îmbunătățirii capacității de alergare și a rezistenței generale. Pe plan mental, a adoptat o gândire puternică și pozitivă. „M-am motivat singură, recunoscând determinarea, perseverența și capacitatea mea de a face față provocărilor,” explică Magda-Gabriela.

Experiențele dobândite în cadrul competițiilor sportive oferă mai mult decât victorii sau înfrângeri pe teren, ele servesc drept căi profunde de creștere și dezvoltare personală. Prin rigorile antrenamentelor, intensitatea competiției și camaraderia colegilor de echipă, sportivii învață lecții valoroase care se extind mult dincolo de domeniul sportului: reziliență, disciplină și muncă în echipă. Eleva Vornicu Elena-Daniela, de la clasa a VIII-a B, prin participarea la Olimpiada Națională a Sportului Școlar, a învățat că perseverența și dedicarea sunt esențiale pentru atingerea succesului. Totodată, a realizat că obstacolele întâlnite pe parcursul drumului pot fi depășite prin determinare, iar echipa și sprijinul din jurul nostru sunt extrem de valoroase. Pentru Costrîș Marius-Alin, elev în clasa a XI-a C, participarea la Olimpiada Națională a Sportului Școlar s-a dovedit a fi o călătorie profund inspirată, alimentată de dragostea sa pentru sport. În ciuda faptului că s-a confruntat cu momente de nesiguranță și oboseală pe parcursul competiției, a continuat până la linia de sosire. „Pe tot parcursul evenimentului, am rămas convins că pot reuși și mereu m-am alimentat cu hotărârea de a da totul,” a completat Marius-Alin.

La viitoarea fază județeană a tetratlonului gimnazial vor participa elevii Scutelnicu Maria-Mădălina și Bejinariu-Elisei Paul. Între timp, reprezentanta Liceului Tehnologic „Iorgu Vârnav Liteanu” din Liteni în proba de cros va fi eleva Jaba Magda-Gabriela.

Diana-Maria Poenaru

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Elevii Liceului Tehnologic „Iorgu Vârnav Liteanu” din Liteni s-au clasat pe primele locuri la Olimpiada Națională a Sportului Școlar.
 Vizualizări articol: 607 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Elevii Liceului Tehnologic „Iorgu Vârnav Liteanu” din Liteni s-au clasat pe primele locuri la Olimpiada Națională a Sportului Școlar5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Autentificaţi-vă pentru a posta comentarii!
Remember
Am uitat parola Înregistrare

Monitorul doreşte ca acest site să fie un spaţiu al discuţiilor civilizate, al comentariilor de bun simţ.
Din acest motiv, cei care postează comentarii la articole trebuie să respecte următoarele reguli:

1. Să se refere doar la articolul la care postează comentarii.
2. Să folosească un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legătura cu textul.
4. Username-ul să nu fie nume de personalităţi ale vieţii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greşeli, incoerenţă, lipsă de documentare etc.

Nerespectarea regulilor menţionate mai sus va duce la ştergerea comentariilor, fără avertisment şi fără explicaţii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinţă interdicţia accesului la această facilitate a site-ului.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei