Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 15 iul 2023 - Anul XXVIII, nr. 164 (8388)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9751 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5879 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Colțul cititorului

Proiect Erasmus+, la Liceul Tehnologic „Vasile Deac” Vatra Dornei

Liceul Tehnologic „Vasile Deac” Vatra Dornei implementează proiecte cu finanțare europeană adresate atât cadrelor didactice, cât și elevilor. Un astfel de proiect este proiectul ERASMUS+, care se desfășoară sub acreditarea VET ERASMUS+ valabilă până în anul 2027.

Fluxul 1 de mobilitate a fost format din 10 cadre didactice de specialitate care în luna mai 2023 au desfășurat activități de tip job shadowing la partenerul extern ENSINUS – Estudos Técnicos e Profissionais SA / Inete – Instituto de Educação Técnica Lisabona, Portugalia, activități ce vizează îmbunătățirea calității actului educațional și a competențelor profesionale ale cadrelor didactice.           

Fluxul 2 de mobilitate a fost format din 14 elevi, clasele a X-a și a XI-a, domeniul Mecanică, calificările profesionale Mecanic auto și Mecanic utilaje și instalații în industrie, alături de doi profesori însoțitori, care au desfășurat un stagiu de instruire practică în perioada 12-30 iunie 2023 la partenerul extern VITALIS Betreuungsgesellschaft für Modellprojekte mbH Germania.

Aici au desfășurat activități specifice calificărilor profesionale, și anume: măsurarea mărimilor tehnice, realizarea asamblărilor mecanice, repararea vehiculelor rutiere, pregătirea automobilului pentru exploatare, mentenanța automobilului, întreținerea vehiculelor rutiere, întreținerea mașinilor, utilajelor și instalațiilor, repararea subansamblurilor, mașinilor, utilajelor și instalațiilor, mentenanța mașinilor, utilajelor și instalațiilor, utilizarea corectă a limbajului comun și a celui de specialitate. Partenerii externi aleși pentru a implementa acest proiect sunt recunoscuți la nivel european deoarece oferă servicii de calitate pe perioada activităților de job shadowing și a stagiilor de instruire practică.

Cadrele didactice și elevii participanți au obținut certificate Europass Mobility la finalul activităților, de asemenea au participat la activități culturale, îmbunătățindu-și cunoștințele despre cultura, civilizația și istoria portugheză și germană. Ca urmare a activităților desfășurate echipa de implementare și-a atins obiectivele propuse.

Proiectele europene reprezintă oportunități de învățare pentru toți participanții, cadre didactice și elevi, dezvoltarea competențelor profesionale, oferirea de exemple de bune practici menite să completeze atât formarea profesională a cadrelor didactice, cât și a elevilor pentru integrarea cu succes pe piața muncii.

 

Prof. Dana Florentina Lazăr – Responsabil Proiect

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Proiect Erasmus+, la Liceul Tehnologic „Vasile Deac” Vatra Dornei.
 Vizualizări articol: 1163 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Proiect Erasmus+, la Liceul Tehnologic „Vasile Deac” Vatra Dornei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei