Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 5 iun 2014 - Anul XIX, nr. 127 (5636)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

Absolvenţii claselor a XII-a de la Colegiul „Alexandru cel Bun” din Gura Humorului au ales să sărbătorească finalul de liceu româneşte

Finalul liceului reprezintă un prilej de sărbătoare în fiecare an. Este momentul în care, privind retrospectiv, absolvenţii au posibilitatea să se încarce cu noi energii, să se felicite şi să creeze o ultimă amintire împreună, cea a cursului festiv şi a premierii.

2014 a fost un an ca oricare altul şi totuşi diferit. Atmosfera de sărbătoare din acest an a fost deplină şi încărcată de spirit autohton prin decizia de a purta o ţinută specială pentru organizarea marşului prin oraş şi pentru a onora publicul prezent în sala Casei de Cultură. S-a renunţat la robele care duc cu gândul la licenţă şi la un final mai îndepărtat şi elevii au decis să poarte, româneşte, ia românească.

Sala Casei de Cultură a strălucit de lumină, culoare şi prospeţime. S-au putut vedea acolo cămăşi populare care purtau amprenta multor generaţii şi care au creat acel aer de trecut şi mai ales de prezent al nostru, autentic şi înălţător.

Solemnitatea momentului cursului festiv a fost dată de emoţia urcării pe scenă a premianţilor, de discursul şefei de promoţie, Adriana Harpailă (media 10), şi în mod special de imaginea copleşitoare a unor tineri adolescenţi care, într-o epocă a manelelor şi a prostului-gust au ales să poarte superba ie românească însoţită, la fete, de coroniţa din flori naturale. Diriginţii claselor a 12-a au fost alături de absolvenţi în clipe de trăire românească prin culoarea şi unicitatea momentului. Ideea a fost iniţial discutată, interpretată, receptată diferit de unii şi de alţii, dar finalul a fost la înălţime, toţi au simţit vibraţia din sală şi mai apoi de pe străzile oraşului. Chiar dacă soarele a stat ascuns, Gura Humorului a strălucit prin frumuseţea şi simplitatea absolvenţilor de liceu care s-au deplasat spre Primăria Gura Humorului, unde li s-a oferit nu doar un pahar de şampanie, ci şi cardul de cetăţean al oraşului.

Cuvântul doamnei director adjunct Mariana Pintilie a fost în ton cu atmosfera, aceasta a plecat de la: „Dacă timpul ar fi avut frunze, ce toamnă!” şi a încheiat cu „Dacă voi aţi fi avut aripi, ce zbor!”, nimic mai potrivit care să devină emblemă a generaţiei 2014.

 

Profesor Brînduşa Luminiţa CÎMPAN

Colegiul „Alexandru cel Bun”

Gura Humorului, Suceava

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Absolvenţii claselor a XII-a de la Colegiul „Alexandru cel Bun” din Gura Humorului au ales să sărbătorească finalul de liceu româneşte.
 Vizualizări articol: 1736 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Absolvenţii claselor a XII-a de la Colegiul „Alexandru cel Bun” din Gura Humorului au ales să sărbătorească finalul de liceu româneşte0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei