Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 7 aug 2013 - Anul XVIII, nr. 181 (5388)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Narcis SIRETEANU

Narcis SIRETEANU


Ce ţi-o mai trage viaţa!

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Băi frate, ce ţi-o mai trage viaţa! Ştim că parvenitul, imediat ce a urcat nişte trepte sociale, îşi schimbă fără să stea la discuţii nevasta. De îndată ce succesul a fost atins, lui nu-i mai pică la îndemână să se mai afişeze cu aceeaşi consoartă. Are nevoie de o damă de un model nou, mai aerodinamic, mai spectaculos, adecvat noii sale situaţii materiale şi sociale. Un model de ultimă oră, cu îmbunătăţiri.

Nevasta veche – jumătatea care i-a fost alături la începuturi, când făcea foamea într-un cămin studenţesc şi era chinuit de grijile viitorului - e dată la casare. Primeşte un voucher; achită diferenţa şi capătă o nevastă nouă, scânteind în pielea ei de tablă. Îl aşteaptă în parcare, gata să fie încălecată şi băgată în viteză. Fosta soaţă n-are decât să-şi ţină lângă fustă copiii rezultaţi din căsătorie, contra unei pensii alimentare, că e de unde. Deşi parvenitul îşi scoate de obicei o ţidulă, care arată că veniturile sale nu depăşesc salariul mediu pe economie.

E ceea ce numim „programul rabla al nevestelor”.

Relu Fenechiu nu s-a abătut nici el de la această linie. Fosta lui soaţă a primt un şut în cur, el şi-a refăcut viaţa lângă alta mai mişto. Iar nunta cea nouă, oho... Nunta nu s-a ţinut la vreun restaurant românesc, ci la un castel din Austria. Te joci cu mârlanul ajuns?

Relu nu e omul jumătăţilor de măsură. Fiindcă nasul său evreiesc îl îndepărta de modelul frumuseţii masculine, şi l-a rebranduit. Dar aici a dat-o în bară. Religia mozaică interzice astfel de intervenţii. Corpul nu-i decât un vehicul în care te urci la naştere şi din care cobori la deces. Talmudul le aprobă doar când e vorba de principiul salvării vieţii. Când e vorba de o proteză, de transplantul unui organ vital etc.

Am citit de curând un text al colegilor din partidul lui Relu. Nume mari, femei şi oameni. Potlogari. Care ziceau că-şi exprimă solidaritatea cu el. Păi, nu fiţi trişti. Cu puţin noroc, în curând o să fiţi din nou împreună. 

Acest text este un pamflet şi trebuie tratat ca atare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ce ţi-o mai trage viaţa!.
 Vizualizări articol: 1375 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 5 voturi
Ce ţi-o mai trage viaţa!5.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei