Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 30 nov 2011 - Anul XVI, nr. 283 (4881)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Saab 9-3X este o alternativă la segmentul crossover

Saab nu este interesat, cel puțin acum, să ofere un model tot-teren autentic.  Cu toate acestea marca suedeză a conceput un automobil capabil să înfrunte dificultățile unui drum neasfaltat. Se numeşte 9-3X şi încearcă să suplinească lipsa unui SUV în gama nordicilor.

Modelul suedez dispune de două motorizări, un agregat pe benzină şi unul diesel.

„9-3X este un automobil eficient din toate punctele de vedere pentru cei care nu îşi doresc sau nu au nevoie de un SUV”, sustine Saab.

“Oferim un model cu dotări elementare, la un nivel de confort şi stil mai bun decât ai putea să obţii cu un off-roader”.

Dezvoltat pe platforma versiunii 9-3 SportCombi, modelul 9-3X nu prezintă mari diferenţe estetice sau tehnice. Exteriorul îmbracă bosaje din plastic de culoare închisă, disponibile atât pe spoilere faţă şi spate cât şi pe praguri, pasajele roţilor, evacuare dublă, proiectoare de ceaţă cu cadru cromat, bare de amarare în culoarea caroseriei.

Gama de motorizări include unitatea turbo 2,0 BioPower de 210 cai putere şi 300 Nm care poate funcţiona atât pe benzină cât şi pe bioethanol. Cu acest motor, Saab 9-3X accelerează de la 0 la 100 km/h în 8,5 secunde (9,6 secunde – pentru versiune cu transmisie automată). Viteza maximă este de 230 km/h iar consumul mediu de 8,3 l/100 km (cutie manuală) şi 10,1 l/100 km (cutie automată). La aceasta se adaugă un turbodiesel 1,9 TTiD care dezvoltă 180 de cai putere şi 400 Nm. Versiunea TTiD demarează în 8,7 secunde până la 100 km/h, viteza maximă fiind de 220 km/h (cutie manuală) şi 215 km/h (cutie automată).

Consumul este semnificativ mai bun decât la versiunea BioPower, motorul diesel având nevoie de doar 5,4 l/100 km respectiv 6,9 l/100 km în funcţie de transmisia la care este cuplat acesta.

Propulsoarele pot fi cuplate la o transmisie manuală dar şi la una automată cu şase trepte, însă mult aclamatul sistem de tracţiune integrală XWD este disponibil doar pe versiunea 2.0 BioPower, în timp ce la modelul cu motor diesel tracţiunea se realizează doar pe puntea faţă. Spre deosebire de modelele obişnuite, 9-3X are o gardă la sol mai mare cu 20 mm la versiunea cu tracţiune faţă şi cu 35 mm mai mult la modelul pe benzină, pentru a facilita deplasările pe drumuri mai puţin accesibile.

Saab oferă standard jante de 17 inch, scaune sportive, tapiţerie din piele, controlul stabilităţii (ESP) şi o serie de dotări regăsite pe echiparea de vârf a versiunilor sale. Cu o capacitate maximă de încărcare ce variază între 419 şi 1287 litri, noua versiune păstrează intacte valorile întâlnite şi la 9-3 Sport Combi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Saab 9-3X este o alternativă la segmentul crossover.
Dezmembrări Camioane Suceava •  •  •  •  •  •  • 
 Vizualizări articol: 506 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Saab 9-3X este o alternativă la segmentul crossover0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Auto

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei