Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 23 feb 2009 - Anul XIV, nr. 43 (4029)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9748 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5777 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Hyundai i10, noul lider în topul vânzărilor auto din România

Hyundai a furnizat o surpriză neaşteptată în prima lună a anului curent. După performanţele foarte bune din 2008, constructorul coreean continuă să-şi sporească influenţa, la început de an reuşind să devină unul din cei mai importanţi jucători pe piaţa auto din România.

Lansată la jumătatea lunii aprilie a anului trecut, citadina i10 a devenit în momentul de faţă cel mai bine vândut automobil de import din România. Potrivit datelor remise de Asociaţia Producătorilor şi Importatorilor de Automobile - APIA, în ianuarie modelul Hyundai a depăşit pentru prima oară Skoda Octavia şi Renault Clio, două modele care în ultimii ani au dominat în preferinţele românilor. Cu cele 271 de unităţi, mezinul i10 s-a clasat pe primul loc, urmat de Renault Clio, de care îl despart doar 10 modele, şi Skoda Octavia, pe locul trei, cu 250 de unităţi.

Performanţa brandului asiatic nu este singulară, anul trecut, ca de altfel şi în 2007, fiind liderul de vânzări pe segmentul SUV cu modelul Tucson.

În aceleaşi top al maşinilor de import în primele zece locuri se află trei modele Volkswagen respectiv Jetta (locul 5), Golf (8) şi Passat (locul 7), Renault Megane (locul 4), Ford Focus (6), Skoda Octavia Tour (locul 10) şi surpriza absolută - Mitsubishi Outlander, clasat pe locul 9 cu 160 de unităţi. Prezenţa acestuia în top nu este întâmplătoare, reducerea de peste 7.000 de euro oferită de Mitsubishi fiind cea care propulsat modelul japonez în rândul celor mai bine vândute automobile din ianuarie.

În segmentul subcompact, primele locuri sunt ocupate în ordine de Renault Clio, Peugeot 206 şi Hyundai Getz, în sectorul compactelor conduce Skoda Octavia, urmată de Renault Megane, fiind separate doar de un singur automobil!

În segmentul D, domină autoritar VW Passat, următoarele două modele fiind Skoda Superb iar Opel Insignia, în clasa medie Audi A6 şi Mercedes E-Klasse sunt pe primele două poziţii, în timp ce pe sectorul limuzinelor de top BMW Seria 7 ocupă locul fruntaş.

Alte două surprize neaşteptate sunt Skoda Roomster şi Citroen C4 Picasso care au devansat în clasa monovolumelor eternul lider Opel Zafira.

De remarcat că în luna ianuarie s-au consemnat cele mai slabe rezultate din ultimii cinci ani în ceea ce priveşte volumul de noi modele comercializat pe piaţa locală. Comparativ cu luna ianuarie 2008, vânzările automobilelor noi de import în România au scăzut cu 58,9%, în timp ce vânzările de noi modele autohtone au scăzut cu 74,4%.

În clasamentul mărcilor, Dacia deţine în continuare prima poziţie având o cotă de piaţă de 23,1%, urmată de Volkswagen, Hyundai, Ford şi Skoda. Producătorul român a comercializat 1.645 de unităţi, Volkswagen 918 unităţi, Hyundai 639 autoturisme, Renault 570 modele şi Skoda 546 de unităţi.

Şi în sectorul producţiei s-a înregistrat o scădere puternică, în ianuarie 2009 fiind asamblate doar 8775 de vehicule, comparativ cu 24.262 cât au fost fabricate în ianuarie 2008. Exportul de automobile a consemnat o diminuare cu aproape 36 de procente.

Datele oferite de APIA arată că în luna ianuarie în România au fost cumpărate 7.110 autoturisme noi.

Potrivit buletinului statistic auto, în judeţul Suceava au fost vândute 88 de autoturisme noi în prima lună a anului curent – cifra reprezintă doar maşinile vândute de dealerii suceveni. Doar în judeţele Neamţ şi Botoşani s-au vândut la nivel regional (Moldova) mai puţine automobile noi, decât în judeţul nostru. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Hyundai i10, noul lider în topul vânzărilor auto din România.
Dezmembrări Camioane Suceava •  •  •  •  •  •  • 
 Vizualizări articol: 1027 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Hyundai i10, noul lider în topul vânzărilor auto din România0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Auto

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei