Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 28 mai 2019 - Anul XXIV, nr. 122 (7123)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Studiu

Energia regenerabilă accelerează către o eră fără subvenții

România ar putea redeveni unul dintre marii investitori în energie regenerabilă, odată cu creșterea competitivității noilor echipamente, ca urmare a scăderii rapide a costurilor de producție și instalare la nivel global, potrivit raportului EY Renewable Energy Country Attractiveness Index (RECAI), informează MEDIAFAX.

Sectorul energiei regenerabile intră într-o nouă fază de dezvoltare la nivel global, caracterizată prin lipsa subvențiilor. Având în vedere faptul că energia regenerabilă devine un sector din ce în ce mai nesubvenționat, în care proiectele concurează pe piață în funcție de avantajele economice și ecologice, cea mai recentă ediție a RECAI analizează două caracteristici conexe ale acestui nou peisaj: modul în care proiectele se adaptează la noul context marcat de prețurile de vânzare a energiei și la dezechilibrele pieței (riscul comercial), precum și rolul tot mai important al cumpărătorilor de energie în subscrierea proiectelor de energie verde.

Achizițiile de energie verde au luat amploare anul trecut, mai multe companii intrând pe piață pentru prima dată. În plus, contractele de achiziție directă de energie au susținut anul trecut generarea a 13,4 GW de energie verde, mai mult decât dublu față de nivelul de 6,1 GW înregistrat în 2017.

De asemenea, raportul indică faptul că noi companii și noi țări se adaptează la un mediu al energiei regenerabile fără subvenții. Pentru multe companii, motivația de a încheia contracte de achiziție directă de energie (power purchase agreement - PPA) este strict economică, urmărind contracte pe zece ani sau mai mult și acoperirea pe termen lung a riscurilor generate de volatilitatea prețului energiei electrice. Alte companii aleg să achiziționeze energie regenerabilă din motive care țin de reputație sau pentru a-și reduce expunerea la emisiile de carbon.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Energia regenerabilă accelerează către o eră fără subvenții.
 Vizualizări articol: 1301 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Energia regenerabilă accelerează către o eră fără subvenții0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei