Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 29 iun 2013 - Anul XVIII, nr. 148 (5355)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Gala Ovidiu Ro a strâns 73.000 de euro pentru programul "Fiecare copil în grădiniţă"

Gala Ovidiu Ro, care a avut loc miercuri, la Palatul Copiilor din Capitală, şi i-a avut ca invitaţi speciali pe Ethan Hawke şi Richard Linklater, în prezenţa cărora a avut loc proiecţia în premieră a filmului "Before Midnight", a strâns 73.000 de euro pentru programul "Fiecare copil în grădiniţă".

Actorul Ethan Hawke, aflat în România pentru premiera filmului în care joacă "Before Midnight", a explicat cât de important este ca educaţia copiilor săraci să înceapă devreme.

Hawke şi regizorul filmului, Richard Linklater, au venit la Bucureşti pentru a susţine Asociaţia Ovidiu Ro, a cărei misiune este să ofere educaţie preşcolară de calitate tuturor copiilor proveniţi din familii sărace.

"Sunt impresionat să văd aici sute de oameni din categorii atât de diferite care susţin educaţia timpurie şi înţeleg importanţa ei. Este pentru prima dată când am ocazia să asociez premiera unui film cu o cauză socială, o cauză în care cred şi despre care sunt bucuros să pot vorbi unei audienţe atât de largi", a spus Hawke.

Evenimentul "Before It's Too Late" a fost organizat de Asociaţia Ovidiu Ro, cofondată de mama actorului, Leslie Hawke, şi de Maria Gheorghiu, în sprijinul programului "Fiecare copil în grădiniţă".

"Ar fi grozav dacă am extinde energia obsesivă pe care o folosim pentru educaţia copiilor noştri şi către cei defavorizaţi" a spus Ethan Hawke.

La conferinţa de presă care a precedat gala, mama actorului a explicat că, fără o educaţie timpurie, copiii săraci ajung la şcoală nepregătiţi, nu mai recuperează niciodată decalajul faţă de colegii lor şi astfel abandonează.

Evenimentul a avut loc la Palatul Copiilor, oferit pro bono şi recomandat chiar de ministrul Educaţiei, Remus Pricopie.

După film, vedeta Pro TV Amalia Enache a provocat audienţa la o discuţie, împreună cu criticul Irina Margareta Nistor şi cei doi invitaţi de la Hollywood. Publicul a fost curios şi dezinvolt. S-a vorbit despre seria "Before", filmele independente, relaţia dintre actor şi regizor, dar şi despre numărul de mere pe care Ethan le-a mâncat pentru filmarea unei scene din "Before Midnight".

Întreruperea proiecţiei filmului, la un moment dat, din motive tehnice, le-a oferit vedetei Pro TV şi actorului ocazia de a-şi pune şarmul la bătaie şi de a întreţine cei 700 de invitaţi până la remedierea problemei.

La recepţia VIP au luat parte ministrul Educaţiei, reprezentanţi ai autorităţilor centrale şi locale, ambasadori, jurnalişti şi reprezentanţi ai companiilor ce susţin programul "Fiecare copil în grădiniţă", actori, regizori, vedete de televiziune şi showbiz.

Invitaţii au avut ocazia să facă fotografii cu Ethan Hawke, în schimbul unei donaţii de 35 de euro, şi să cumpere postere şi DVD-uri semnate de actor.

Tot la gală i-a fost acordat premiul pentru filantropie personală Friedrich Niemann cofondatoarei firmei de avocatură Stoica&Asociaţii, Cristiana Stoica, prima donatoare ce s-a angajat în campania "Direct pentru copii" cu donaţia lunară de 200 de euro. Campania Ovidiu Ro "Direct pentru Copii" constă în angajamentul de a face o donaţie recurentă pe termen lung. Peste 20 de persoane s-au înscris în urma evenimentului.

Din vânzarea biletelor, donaţii individuale şi sponsorizări, s-a strâns o sumă netă de 73.000 de euro, potrivit organizatorilor. Pentru continuarea programului "Fiecare copil în grădiniţă" în anul şcolar următor mai sunt necesare fonduri pentru încă 429 de copii. Programul susţine 1.400 de copii. Seara de miercuri s-a încheiat cu un concert oferit pro bono de trupa Moonlight Breakfast, care a electrizat publicul.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Gala Ovidiu Ro a strâns 73.000 de euro pentru programul "Fiecare copil în grădiniţă".
 Vizualizări articol: 698 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Gala Ovidiu Ro a strâns 73.000 de euro pentru programul "Fiecare copil în grădiniţă"0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei