Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 28 iun 2013 - Anul XVIII, nr. 147 (5354)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

GSK va închide fabrica de medicamente din Braşov, dacă nu va găsi un cumpărător

Grupul britanic GlaxoSmithKline (GSK) caută un cumpărător pentru fabrica de medicamente din Braşov, pe care o va închide, în 2015, dacă nu va găsi un investitor.

GSK trebuie să să-şi adapteze capacităţile de producţie în funcţie de produsele pe care le vinde, a declarat joi Pascal Prigent, directorul general al subsidiarei din România a producătorului britanic de medicamente GlaxoSmithKline, precizând că decizia a fost luată în urma unei analize globale de scădere a capacităţilor de producţie a formelor solide.

Potrivit reprezentanţilor companiei, GSK va căuta un cumpărător în termen de şase luni după care, în lipsa acestuia, va începe procedura de închidere, care va fi finalizată la jumătatea anului 2015.

"Doar o fabrică a fost afectată de această decizie globală, cea din Braşov. A fost o surpriză şi pentru noi. A fost aleasă fabrica din Braşov nu din motive de calitate sau de profitabilitate, ci pentru că nu avea flexibilitatea de a trece la o altă tehnologie şi era o fabrică mai mică decât celelalte", a arătat Prigent.

Decizia a fost luată în urma constării unei supracapacităţi pe partea de capsule şi comprimate în raport cu vânzările şi cererii la nivel global. GSK se concentrează ân prezent pe produse de nişă, precum injectabilele.

"Produsele fabricate la Braşov vor fi transferate la alte fabrici ale GSK din 2014, după ce vom încheia perioada de găsire a unui cumpărător. Vânzările companiei nu vor fi afectate pentru că vom aduce produsele de la acele fabrici", a precizat Prigent.

El a mai arătat în cazul găsirii unui cumpărător, GSK va asigura distribuţia medicamentelor produse la Braşov.

În ceea ce priveşte vânzarea fabricii, Prigent spune că GSK este flexibilă, nu se va ţine cont numai de cifre, ci şi de asigurarea locurilor de muncă pentru angajaţi.

"Lucrăm şi cu autorităţile pentru a minimaliza impactul asupra angajaţilor (…) Noi suntem optimişti că vom găsi cumpărător", a afirmat Prigent. În cazul închiderii fabricii, salariaţii vor primi pachete compensatorii.

Fabrica GSK, una dintre cele mai mari companii farmaceutice din lume, are 243 de angajaţi. Unitatea de la Braşov, în care s-au investit aproximativ 100 de milioane de dolari exporta peste 60% din producţie în 60 de state.

Prigent a precizat ca GSK va continua sa investească în România pe partea de cercetare şi dezvoltare, respectiv studii clinice pentru noile medicamente, bugetul pentru următorii 5 ani fiind de 8-10 milioane euro.

GSK a cumpărat în 1996, 65 % din acţiunile Europharm, companie controlată de omul de afaceri Mihai Miron şi care deţinea o fabrică de medicamente la Braşov. În 2003, GSK a preluat şi restul de 35% din acţiunile Europharm.

Potrivit datelor Cegedim, vânzările GSK pe piaţa românească au totalizat 583,2 milioane lei în perioada aprilie 2012 - martie 2013, reprezentând şi 4,9% din piaţa farmaceutică.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului GSK va închide fabrica de medicamente din Braşov, dacă nu va găsi un cumpărător.
 Vizualizări articol: 740 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
GSK va închide fabrica de medicamente din Braşov, dacă nu va găsi un cumpărător5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei