Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 20 iun 2013 - Anul XVIII, nr. 140 (5347)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Comunicat de presă

Antreprenoriatul, o șansă pentru migranții repatriați voluntar

222 de migranți au fost repatriați voluntar din România în ultimele 12 luni prin intermediul proiectului “Sprijinirea Programelor de Repatriere Voluntară Asistată și Reintegrare (RVAR)” derulat de Organizația Internațională pentru Migrație (OIM), Biroul din România.

Dintre aceștia, 45 au primit și un sprijin material, în cuantum de 3.300 de lei, pentru a le facilita reintegrarea în țara de origine.

Datele au fost prezentate de OIM în cadrul unui seminar de informare pe tema repatrierilor voluntare asistate desfășurat recent în București, la care au fost prezentate, pe lângă rezultatele proiectului, și exemple de succes privind reintegrarea în țările de origine.

Astfel, migranții care au primit ajutorul pentru reintegrare au putut alege diferite forme de sprijin: material - mobilier de bază, îmbrăcăminte, alimente, plata chiriei; ajutor medical; achiziţia de echipamente profesionale sau materiale pentru demararea unei afaceri; cursuri vocaţionale; cazare temporară sau alt sprijin, în funcţie de nevoile identificate.

Dintre aceste opțiuni, antreprenoriatul a fost soluția aleasă de cei mai mulți dintre migranți, aceștia primind echipamente sau materiale pentru demararea unei mici afaceri. Soluțiile au fost diverse, adaptate fie specificului local din țara de origine a migrantului, fie calificării profesionale a acestuia.

Roldante, din Filipine, este un astfel de exemplu de inițiativă antreprenorială. După ce a lucrat în România într-un salon de coafură, a rămas în țară și după expirarea contractului, șederea sa devenind ilegală. Pentru a nu avea probleme cu autoritățile, a ales repatrierea voluntară prin intermediul OIM, iar ca sprijin de reintegrare a ales să primească echipamente pentru deschiderea acasă a unui salon de coafură și masaj.

Frizerii, mașini de făcut harisa (condiment specific Africii de Nord), materiale pentru deschiderea de șaormerii, microferme, motostivuitoare sau magazine cu diverse produse sunt doar alte câteva tipuri de afaceri deschise de migranți cu ajutorul sprijinului de reintegrare.

“Migranții nu primesc ajutorul de reintegrare sub formă de bani, ci în produse sau servicii. Ei sunt astfel motivați să se gândească la cum pot optimiza acest sprijin, cum îl pot transforma într-o sursă de venit pe termen mediu sau lung”, ne-au declarat reprezentanții OIM.

Prin intermediul acestui program, pot alege să se întoarcă acasă străinii aflați fără forme legale în România, solicitanții de azil ale căror cereri au fost respinse sau cei care nu au primit încă o decizie definitivă, dar aleg să se întoarcă acasă.

Proiectul beneficiază de cofinanţare din partea Uniunii Europene prin intermediul Inspectoratului General pentru Imigrări (IGI) – Ministerul Afacerilor Interne, în cadrul Fondului European de Returnare, Programul Anual 2011, Programul General “Solidaritatea şi gestionarea fluxurilor migratorii”, contract nr. Ref.: RF/ 11.01–01.01.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Antreprenoriatul, o șansă pentru migranții repatriați voluntar.
 Vizualizări articol: 527 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Antreprenoriatul, o șansă pentru migranții repatriați voluntar0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei