Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 29 mai 2013 - Anul XVIII, nr. 121 (5328)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

O firmă a obţinut executarea silită a MS, fiind blocat un cont pentru recuperarea datoriei

O firmă cu care Ministerul Sănătăţii a avut un contract pentru realizarea unor "ghiduri arhitecturale" a obţinut în instanţă executarea silită, pentru recuperarea sumei datorate şi a penalităţilor fiind blocat un cont, însă nu cel în care sunt fondurile Sănătăţii, potrivit reprezentanţilor MS.

În 13 februarie, firma Vamed Standortentwicklung und Engineering GMBH&CO KG a cerut Judecătoriei Sectorului 3 încuviinţarea executării silite a Ministerului Sănătăţii.

Instanţa a admis cererea în 22 februarie şi a încuviinţat executarea silită a Ministerului Sănătăţii, decizia fiind irevocabilă, potrivit site-ului Judecătoriei Sector 3.

"Firma care a cerut în instanţă recuperarea unor datorii de la Ministerul Sănătăţii a avut contract cu ministerul pentru realizarea unor servicii de ghiduri arhitecturale şi inginereşti cu finalizare. În 2009 şi 2010, după ce au fost primite, conducerile Ministerului Sănătăţii din acei ani nu au plătit, iar firma a acţionat instituţia în instanţă, iar acum a cerut executarea silită", se arată într-un comunicat de presă al MS.

În prezent, Ministerul Sănătăţii are blocat un singur cont, cel de la Banca Comerială Română, prin care se fac anumite plăţi pentru deplasările în străinătate ale personalului MS, achitarea carburantului pentru maşinile care deservesc ministerul şi alte facturi minore, a precizat sursa citată.

Ministerul Sănătăţii a menţionat că fondurile Sănătăţii sau ale ministerului nu sunt blocate, astfel că pacienţii nu sunt afectaţi de această decizie a instanţei.

"Activităţile ministerului se realizează în principal prin Trezorerie, iar acest cont nu se poate bloca", a mai arătat MS.

De asemenea, unităţile spitaliceşti au contracte de finanţare cu casele de asigurări de sănătate, ca urmare nici aceste unităţi nu sunt afectate, a precizat Ministerul Sănătăţii.

Reprezentanţii Ministerului Sănătăţii poartă negocieri cu firma, pentru micşorarea sumei de plată, respectiv pentru reducerea unor penalităţi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O firmă a obţinut executarea silită a MS, fiind blocat un cont pentru recuperarea datoriei.
 Vizualizări articol: 579 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
O firmă a obţinut executarea silită a MS, fiind blocat un cont pentru recuperarea datoriei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei