Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 28 mai 2013 - Anul XVIII, nr. 120 (5327)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Jandarmii care s-au întors din misiunea în Afganistan au fost decoraţi de ministrul Radu Stroe

 

Membrii celui de-al patrulea contingent de jandarmi care s-a întors din misiunea de instruire a forţelor de ordine publică din Afganistan au fost decoraţi, luni, de ministrul Afacerilor Interne, Radu Stroe.

Cei 45 de ofiţeri şi subofiţeri jandarmi care au participat la misiunea de instruire a forţelor de ordine publică din Afganistan - NATO Training Mission au primit medalii, decoraţii şi alte distincţii în cadrul unui ceremonial care a avut loc la sediul Ministerului Afacerilor Interne.

Ministrul Afacerilor Interne, Radu Stroe, i-a felicitat pe militarii români pentru profesionismul de care au dat dovadă în îndeplinirea misiunii.

"Momentul de astăzi este mai mult decât o ceremonie de decorare a unor militari jandarmi, astăzi dorim să apreciem curajul şi să dăm exemple. Trăim într-o societate din ce în ce mai săracă în exemple personale, dar în această lume Jandarmeria Română reuşeşte permanent să aducă înaintea noastră oameni deosebiţi, oameni cu caractere puternice", a spus Radu Stroe.

Ministrul a adăugat că operaţiunile desfăşurate de militarii români au demonstrat că România are resurse umane pregătite şi specializate pentru astfel de misiuni internaţionale.

"Pentru fiecare militar, o misiune în Afganistan este testul care dă dovada pregătirii profesionale, a dăruirii şi spiritului de sacrificiu. Pentru Jandarmeria Română şi Ministerul Afacerilor Interne, misiunea adusă acum la bun sfârşit este o carte de vizită onorabilă", a adăugat Radu Stroe.

La rândul său, comandantul contingentului, maiorul Dragoş Buzoianu, a amintit faptul că jandarmii români au fost apreciaţi de reprezentanţii instituţiilor internaţionale partenere pentru modul în care şi-au îndeplinit misiunile.

La finalul ceremoniei, maiorul Dragoş Buzoianu i-a dat ministrului Radu Stroe drapelul arborat pe timpul desfăşurării misiunii, în bazele NATO.

Jandarmii români au executat în Afganistan misiuni de instruire şi mentorat, beneficiari fiind ofiţerii nou-înfiinţatei poliţii afgane.

Începând din 28 aprilie 2011, potrivit unei hotătâri a Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, patru contingente, care însumează 245 de jandarmi, au participat la misiunea de instruire NATO Training Mission a forţelor de ordine publică din Afganistan.

Aceasta a fost prima misiune desfăşurată de Jandarmeria Română sub egida NATO, în contextul în care, până la acel moment, jandarmii plecau în misiuni internaţionale sub egida ONU şi a Uniunii Europene, a precizat Ministerul Afacerilor Interne.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Jandarmii care s-au întors din misiunea în Afganistan au fost decoraţi de ministrul Radu Stroe.
 Vizualizări articol: 610 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Jandarmii care s-au întors din misiunea în Afganistan au fost decoraţi de ministrul Radu Stroe0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei