Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 29 apr 2013 - Anul XVIII, nr. 99 (5306)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Fostul procuror Ioan Ciofu, închis pentru corupţie, poate executa pedeapsa în regim deschis

 

Fostul procuror Ioan Ciofu de la Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, condamnat la trei ani de închisoare pentru că a primit bani pentru ca Adrian Porumboiu să fie pus sub acuzare pentru infracţiuni economice, îşi execută pedeapsa în Penitenciarul Iaşi în regim deschis.

Ioan Ciofu, fost procuror la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, condamnat la trei ani de închisoare pentru luare de mită, este încarcerat în regim deschis, o formă mai uşoară de executare a pedepsei.

Iniţial, reprezentanţii Penitenciarului de Maximă Siguranţă Iaşi au stabilit ca fostul magistrat să fie încarcerat în regimul semideschis, care se aplică persoanelor condamnate la pedepse între unul şi cinci ani şi care permite deţinutului să se deplaseze neînsoţit în interiorul închisori, să muncească, să participe la activităţi culturale, educative sub supraveghere "în spaţii din interiorul penitenciarului care rămân deschise în timpul zilei".

Ciofu a contestat însă decizia la judecătorul delegat pentru executarea pedepselor. Acesta a dispus ca fostul procuror să execute pedeapsa în regim deschis.

"Noi am contestat decizia judecătorului delegat pentru executarea pedepselor în instanţă, deoarece legea ne obligă să facem acest lucru", a precizat comisarul şef Marius Vulpe, directorul Penitenciarului de Maximă Siguranţă Iaşi.

Judecătoria Iaşi a decis, la începutul lunii aprilie, să respingă contestaţia penitenciarului şi să menţină decizia judecătorului delegat care stabilea ca Ciofu să execute pedeapsa în regim deschis. Astfel, fostul procuror împarte camera de detenţie cu alţi şapte deţinuţi, iar potrivit legii se poate deplasa neîsoţit în interiorul penitenciarului, poate participa la o serie de activităţi culturale, educative, terapeutice în afara închisorii, fără supraveghere.

Pentru că are peste 60 de ani, Ioan Ciofu va executa, potrivit legii, o treime din pedeapsă. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fostul procuror Ioan Ciofu, închis pentru corupţie, poate executa pedeapsa în regim deschis.
 Vizualizări articol: 837 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Fostul procuror Ioan Ciofu, închis pentru corupţie, poate executa pedeapsa în regim deschis0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei