Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 22 apr 2013 - Anul XVIII, nr. 93 (5300)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Peste 157.000 de cereri de înscriere în clasele pregătitoare şi întâi, înregistrate până sâmbătă

 

Peste 157.000 de cereri de înscriere în clasele pregătitoare şi întâi au fost înregistrate până sâmbătă, penultima zi a primei etape, 126.487 fiind pentru copii care vor împlini şase ani înainte de 1 septembrie şi 31.299 pentru copii care vor împlini şase ani după această dată.

Potrivit datelor centralizate de Ministerul Educaţiei, până sâmbătă au fost înregistrate 157.786 de cereri de înscriere în învăţământul primar pentru anul şcolar 2013-2014, reprezentând 97,1 la sută.

Dintre acestea, 6.393 de cereri au fost completate online, pe formularul disponibil pe site-ul MEN, la secţiunea Înscrierea în învăţământul primar, 5.617 fiind deja validate la secretariatele unităţilor de învăţământ unde părinţii au aplicat, a precizat Ministerul Educaţiei, într-un comunicat de presă.

Prima etapă de înscriere în învăţământul primar pentru anul şcolar 2013-2014 a început în 2 aprilie şi se va încheia luni 22 aprilie.

Listele copiilor înscrişi vor fi afişate în 29 aprilie, la sediul fiecărei unităţi de învăţământ, pe site-urile şcolilor, acolo unde acestea există, ale inspectoratelor şcolare judeţene şi, respectiv, pe cel al municipiului Bucureşti.

Cea de-a doua etapă de înscriere va avea loc în perioada 8-17 mai, fiind destinată doar copiilor care nu au fost cuprinşi într-o unitate de învăţământ după prima etapă.

În 7 mai va fi afişată la unităţile de învăţământ şi pe site-urile inspectoratelor şcolare procedura specifică de repartizare a copiilor pe locurile disponibile.

În perioada 20-23 mai va avea loc procesarea cererilor-tip de înscriere depuse de părinţi, pe baza criteriilor generale date de inspectoratul şcolar şi a celor specifice de departajare ale şcolii, în limita locurilor disponibile.

Listele finale cu copiii înscrişi în clasele pregătitoare şi întâi vor fi afişate în 24 mai la unităţile de învăţământ.

În perioada 27-31 mai vor fi centralizate şi soluţionate de către inspectoratele şcolare cererile pentru copiii care nu au fost înscrişi până atunci în nicio unitate de învăţământ.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 157.000 de cereri de înscriere în clasele pregătitoare şi întâi, înregistrate până sâmbătă.
 Vizualizări articol: 605 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Peste 157.000 de cereri de înscriere în clasele pregătitoare şi întâi, înregistrate până sâmbătă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei