Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 20 apr 2013 - Anul XVIII, nr. 92 (5299)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Peste 100.000 de lei pentru copii şi tineri cu autism, strânşi la Balul Albastru

 

Peste 100.000 de lei pentru copii şi tineri cu autism au fost strânşi la cea de-a doua ediţie a Balului Albastru, care a avut loc joi seară, în Bucureşti, informează organizatorul evenimentului, Asociaţia "Învingem Autismul", într-un comunicat de presă.

Şi de această dată, evenimentul, care a avut loc la Hotel JW Marriott, şi-a propus strângerea de fonduri pentru îmbunătăţirea procesului de integrare a copiilor cu autism în şcoală, dar şi pentru intergrarea socială a tinerilor afectaţi de această tulburare.

Peste 150 de invitaţi - vedete, reprezentanţi ai companiilor, organizaţii şi donatori inviduali - au participat la eveniment, pentru a susţine cauza Asociaţiei "Învingem Autismul".

Balul Albastru a inclus o licitaţie cu obiecte cu valoare personală sau artistică şi servicii donate de Casa Regală, prim-ministrul Marii Britanii, Andreea Marin, Manuela Hărăbor, Cătălin Botezatu, şcoala de tango argentinian TangoTangent, Chris Simion şi Andrei Pungovschi, printre alţii.

Trupele Taxi şi Bandidos, Antonia, Cristina Vasiu şi şcoala de tango argentinian TangoTangent au completat programul serii prin momente artistice.

Daria, o fetiţă de şapte ani diagnosticată cu autism, a încântat sala cu melodia "Beautiful". Pentru ea s-au strâns, în cadrul serii, 5.100 de lei de la 23 de invitaţi. Aceştia sunt, astfel, donatorii "Bursei Daria", cu ajutorul căreia va fi sprijinită viitoarea carieră muzicală a fetiţei - beneficiară a Centrului Multidisciplinar de Intervenţie pentru Autism al Asociaţiei "Învingem Autismul".

Invitatul special al serii a fost Scott James, un talent descoperit în 2009 în Maria Britanie la un concurs TV, diagnosticat cu sindromul Asperger - o tulburare din spectrul autismului.

"Suntem onoraţi de mobilizarea oamenilor care au fost prezenţi la a doua ediţie a Balului Albastru, dar şi a zecilor de parteneri - firme şi vedete - care ne-au sprijinit pro bono în organizarea acestei seri pline de dăruire şi emoţie. A fost, totodată, un moment cu totul inedit pentru invitaţi, dar şi pentru noi, organizatorii, pentru că la eveniment au fost prezenţi cinci tineri cu autism: Scott James, Josef Schovanec, Amanda Murray, Andrei Hărăbor şi Alexandru Ene. Fondurile strânse în această seară ne sprijină astfel să ajutăm, la rândul nostru, copii ca Daria, care, deşi diagnosticaţi cu autism, pot avea o viaţă independentă", a declarat Andreea Sorescu, directorul executiv al Asociaţiei "Învingem Autismul".

Fondurile strânse în urma Balului Albastru vor fi folosite pentru desfăşurarea unui program de integrare socială dedicat copiilor cu autism şi pentru susţinerea Centrului Multidisciplinar de Intervenţie al Asociaţiei "Învingem Autismul". În acest centru, programul de lucru al copiilor cuprinde activităţi unu la unu (copil/tutore) de analiză comportamentală aplicată, logopedie, terapie ocupaţională şi kinetoterapie. Totodată, copiii participă la grupuri de socializare şi de joacă pe tot parcursul zilei, în cadrul cărora dobândesc abilităţi care să îi ajute să se integreze în învăţământul de masă, alături de copii cu o dezvoltare tipică.

Asociaţia "Învingem Autismul" are parteneriate cu grădiniţe şi şcoli, prin care îşi propun integrarea şcolară a beneficiarilor. De programul personalizat de intervenţie al copiilor cu autism se ocupă o echipă formată din specialişti care sunt formaţi şi evaluaţi de consultanţi străini din ţări ca Statele Unite, Finlanda şi altele.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 100.000 de lei pentru copii şi tineri cu autism, strânşi la Balul Albastru.
 Vizualizări articol: 868 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Peste 100.000 de lei pentru copii şi tineri cu autism, strânşi la Balul Albastru0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei