Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 20 apr 2013 - Anul XVIII, nr. 92 (5299)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Echipa română de căutare-salvare participă la un exerciţiu după un scenariu de cutremur, în Polonia

 

Echipa de căutare-salvare urbană a României participă, în perioada 21 - 29 aprilie, la exerciţiul internaţional "Polex", având la bază scenariul unui cutremur major, în localitatea Pstraze din Polonia, ca parte a procesului de recunoaştere a echipei la nivel internaţional.

Echipa de căutare-salvare urbană a României funcţionează în cadrul Unităţii Speciale de Intervenţie în Situaţii de Urgenţă (USISU) de la Ciolpani, judeţul Ilfov, şi este formată din 21 de specialişti, din cadrul acestei unităţi şi al altor structuri ale Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU).

Exerciţiul din Polonia face parte din procesul de certificare INSARAG (International Search and Rescue Advisory Group) a echipei României, care a debutat în 2011 şi se va finaliza în 2014, realizându-se în mai multe etape, sub îndrumarea unor experţi din cadrul Agenţiei Federale pentru Asistenţă Tehnică la Dezastre - THW Germania.

Printre participanţii la acest exerciţiu se numără echipele de căutare-salvare de nivel greu (de până la 100 de membri - n.r.) din Polonia, Germania şi Federaţia Rusă, precum şi cele de nivel mediu (de până la 50 de membri - n.r.) din Germania, România şi Belarus.

Obiectivele acţiunii vizează atât desfăşurarea operaţiunilor de căutare-salvare urbană în condiţiile similare situaţiilor reale, cu aplicarea metodologiei de coordonare internaţională, cât şi antrenarea în comun a echipelor clasificate INSARAG cu cele ce urmează să susţină examenul de clasificare, în scopul pregătirii şi familiarizării acestora cu procedurile specifice şi condiţiile reale de intervenţie.
Coordonarea operaţiunilor din teren a echipelor neclasificate sau clasificate de nivel mediu va fi realizată de către echipele clasificate de nivel greu.

Certificarea INSARAG derivă din necesitatea armonizării capabilităţilor naţionale de răspuns la dezastre cu standardele internaţionale (ONU şi UE), România fiind, în egală măsură, un stat ce a beneficiat de sprijin internaţional, dar şi care a oferit asistenţă celorlalte ţări afectate de dezastre.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Echipa română de căutare-salvare participă la un exerciţiu după un scenariu de cutremur, în Polonia.
 Vizualizări articol: 985 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Echipa română de căutare-salvare participă la un exerciţiu după un scenariu de cutremur, în Polonia0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei