Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 4 iul 2012 - Anul XVII, nr. 153 (5058)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Spitalele publice ar putea avea structuri în care se desfăşoară activitate privată - proiect

 

În spitalele publice din România ar putea funcţiona structuri în care se desfăşoară activităţi private, pe bază de contract, renunţându-se la ideea organizării ca fundaţii, se arată în proiectul noii legi a sănătăţii, lansată în dezbatere publică, marţi, de Ministerul Sănătăţii.

Astfel, conform proiectului, spitalele pot fi publice, private şi publice cu structuri în care se desfăşoară activitate privată.

Spitale publice sunt organizate ca instituţii de sănătate, aflate în administrarea Ministerului Sănătăţii, a ministerelor şi instituţiilor cu reţea sanitară proprie, a universităţilor de medicină şi farmacie şi a autorităţilor publice locale.

Spitale private sunt organizate ca persoane juridice de drept privat. Acestea au obligaţia, în urma aprobării obţinute pentru numărul total de paturi, de a notifica Ministerul Sănătăţii cu privire la structura detaliată cu care funcţionează, precum şi la orice modificare a acesteia. Nerespectarea atrage retragerea autorizaţiei sanitare de funcţionare.

Ministerul Sănătăţii aprobă numărul total de paturi al fiecărui spital privat, se arată în proiect.

Spitalul răspunde, în condiţiile legii, pentru calitatea actului medical, pentru respectarea condiţiilor de cazare, igienă, alimentaţie şi de prevenire a infecţiilor nosocomiale, conform aceluiaşi proiect de act normativ.

"Spitalele vor avea obligaţia să acorde primul ajutor de urgenţă medical, în funcţie de competenţă, oricărei persoane care se prezintă în unitate. Spitalele vor fi acreditate de către Agenţia Naţională de Management al Calităţii în Sănătate (ANMCS), care are în structura sa Comisia Naţională de Acreditare a Spitalelor. În structura spitalului public va funcţiona o unitate de management a calităţii", mai spun reprezentanţii ministerului.

Salarizarea personalului din spitalele publice, instituţii de sănătate, se face diferenţiat, pe criterii de performanţă, cu respectarea prevederilor contractului colectiv de muncă la nivel de ramură şi a prevederilor Legii nr.53/2003 - Codul Muncii, cu modificările şi completările ulterioare.

Spitalele, indiferent de forma de organizare, care realizează venituri din contracte de furnizare de servicii de sănătate în sistemul asigurărilor obligatorii de sănătate, au obligaţia contractării unui audit financiar extern anual, prevede acelaşi proiect.

Ministrul Sănătăţii, Vasile Cepoi, a precizat, luni, că proiectul noii legi a sănătăţii va fi prezentat şi instituţiilor financiare internaţionale, fiind posibil să sufere modificări în urma discuţiilor cu acestea.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Spitalele publice ar putea avea structuri în care se desfăşoară activitate privată - proiect.
 Vizualizări articol: 667 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Spitalele publice ar putea avea structuri în care se desfăşoară activitate privată - proiect0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei