Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 9 feb 2012 - Anul XVII, nr. 32 (4937)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Propunerea de modificare a Visa Waiver: Rata de refuz, în funcţie de aplicanţi, nu de aplicaţii

Propunerea legislativă introdusă în Congresul american privind eliminarea vizelor prevede calcularea noii rate de refuz propuse, de 10% - faţă de 3% în prezent- prin raportare la numărul de aplicanţi de viză, iar nu la cel de aplicaţii.
Acest aspect a fost discutat de secretarul de stat Bogdan Aurescu ieri, într-o întâlnire cu Marie Yovanovitch, adjunctul asistentului secretarului de stat pentru Europa şi Eurasia.
Potrivit MAE, cei doi oficiali au abordat pe larg şi perspectivele României de accedere în Programul Visa Waiver (VWP), oficialul român subliniind interesul major pe care ţara noastră îl acordă îndeplinirii acestui obiectiv, care ar contribui la consolidarea cooperării bilaterale într-o arie vastă de domenii.
Oficialul american a reafirmat sprijinul Administraţiei americane pentru includerea ţării noastre în acest program şi a oferit o serie de detalii privind noul proiect legislativ introdus pe agenda Congresului SUA, la 31 ianuarie 2012, prin care se redefinesc condiţiile de participare la VWP.
În acest context, Marie Yovanovitch a menţionat avantajele pe care noua propunere de lege le oferă ţărilor aspirante prin prevederile sale, semnificativ diferite faţă de legislaţia în vigoare la acest moment.
"Oficialul român a remarcat caracterul favorabil pentru România al unora dintre prevederile proiectului, cum ar fi calcularea noii rate de refuz propuse, de 10% (faţă de 3% în prezent), prin raportare la numărul de aplicanţi de viză, iar nu la cel de aplicaţii (ca în prezent), propunere pe care partea română a avansat-o încă din 2009", precizează MAE.
Pe de altă parte, Aurescu s-a întâlnit, ieri, şi cu adjunctul asistentului secretarului apărării pentru politica europeană şi NATO, James Townsend.
"În cadrul discuţiilor, secretarul de stat Bogdan Aurescu a abordat stadiul proiectelor bilaterale de cooperare în cadrul dimensiunii de securitate a Parteneriatului Strategic româno-american. Astfel, a salutat intrarea în vigoare a Acordului privind amplasarea sistemului de apărare împotriva rachetelor balistice în România şi a discutat stadiul pregătirii aranjamentelor de implementare a acestuia.
De asemenea, cele două părţi au mai trecut în revistă perspectivele declarării capabilităţii interimare a NATO cu prilejul Summit-ului NATO de la Chicago (20-21 mai 2012), respectiv ale iniţiativei Smart Defense, o temă care figurează de asemenea pe agenda Summit-ului. Bogdan Aurescu a reiterat sprijinul pe care România îl acordă iniţiativei Smart Defense, ca alternativă viabilă în contextul
dificultăţilor financiare globale", precizează MAE.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Propunerea de modificare a Visa Waiver: Rata de refuz, în funcţie de aplicanţi, nu de aplicaţii.
 Vizualizări articol: 593 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Propunerea de modificare a Visa Waiver: Rata de refuz, în funcţie de aplicanţi, nu de aplicaţii0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei