Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 4 iul 2011 - Anul XVI, nr. 155 (4753)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Satu Mare: Circa 8.000 de credincioşi catolici au asistat la beatificarea episcopului Scheffler Janos

Circa 8.000 de credincioşi catolici din ţară şi din străinătate au asistat, ieri, la Catedrala romano-catolică din Satu Mare, la ceremonia de beatificare a episcopului martir Scheffler Janos, condusă de prefectul Congregaţiei pentru Cauzele Sfinţilor de la Vatican, Angelo Amato.

La slujba oficiată în limba maghiară la Catedrala romano-catolică din municipiul Satu Mare au participat aproximativ 8.000 de credincioşi, circa 35 de episcopi şi 200 de preoţi catolici, transmite corespondentul MEDIAFAX.

În cadrul ceremoniei, prefectul Congregaţiei pentru Cauzele Sfinţilor, Angelo Amato, a citit scrisoarea Papei Benedict al XVI-lea, după care a fost dezvelit portretul episcopului martir, care a fost numit "Fericitul Ioan Scheffler".

Preotul Lang Pal a prezentat viaţa martirului, după care a început Sfânta Liturghie pontificată de cardinalul Péter Erdő din Budapesta.

La eveniment au mai participat nunţiul apostolic Francisco Javier Lozano, arhiepiscopul de Bucureşti Ioan Robu, arhiepiscopul de Alba Iulia György Jakubinyi, arhiepiscopul din Eger - Csaba Ternyák, arhiepiscopul major şi mitropolit greco-catolic de Făgăraş şi Alba Iulia Lucian Mureşan, episcopii diecezelor romano şi greco-catolice din România şi Ungaria, precum şi episcopi din Ucraina, Serbia şi Slovacia.

Papa Benedict al XVI-lea a semnat documentul care recunoaşte martiriul episcopului Scheffler în 1 iulie 2010, după două decenii de documentare a vieţii şi a martiriului înaltului prelat.

Scheffler Janos a fost episcop de Oradea şi Satu Mare între anii 1942-1950. Scheffler a fost arestat de comunişti în 1950 şi închis la Jilava, de unde a continuat să propovăduiască prin mesaje scrise transmise enoriaşilor.

Scheffler Janos este cel de-al doilea preot beatificat ca martir al comunismului, primul fiind episcopul auxiliar de Oradea şi Satu Mare, Szilard Bogdanffy.

Beatificarea este ultimul pas înainte de canonizare, trecerea în rândul sfinţilor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Satu Mare: Circa 8.000 de credincioşi catolici au asistat la beatificarea episcopului Scheffler Janos.
 Vizualizări articol: 481 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Satu Mare: Circa 8.000 de credincioşi catolici au asistat la beatificarea episcopului Scheffler Janos0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Hei Ariel? trimis de
( 4 iul 2011, 14:15:01
Ariel, unde esti sa critici reprtajele religioase? Se pare ca ai ceva cu ortodocsii, ca vad ca cu catolicii nu ai numic?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei