Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 24 ian 2011 - Anul XVI, nr. 18 (4616)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Preşedintele Traian Băsescu, aşteptat la Iaşi şi la Focşani de Ziua Unirii

Preşedintele Traian Băsescu este aşteptat, astăzi, la Iaşi şi la Focşani la manifestările organizate la împlinirea a 152 de ani de la Unirea Principatelor Române şi la care şi-au anunţat participarea şi liderii PSD şi PNL Victor Ponta şi Crin Antonescu şi mai mulţi miniştri, între care Elena Udrea.

Primarul municipiului Iaşi, Gheorghe Nichita, a declarat că Administraţia Prezidenţială a confirmat prezenţa şefului statului la festivităţile de la Iaşi, acesta urmând să ajungă în oraş în cursul dimineţii de astăzi.

La manifestările de la Iaşi vor fi prezenţi liderii celor două partide, Victor Ponta şi Crin Antonescu, dar şi preşedintele Senatului, Mircea Geoană.

De asemenea, liderii ieşeni ai PDL au anunţat că la festivităţi vor asista şi ministrul Dezvoltării Regionale Elena Udrea, ministrul de Externe Teodor Baconschi şi ministrul Economiei Ion Ariton.

Manifestările care vor fi organizate astăzi la Iaşi, de Ziua Unirii, vor începe la ora 10.00 în Piaţa Unirii, în program figurând discursuri ale oficialităţilor, un ceremonial religios, depuneri de coroane la statuia lui Alexandru Ioan Cuza, defilarea gărzii de onoare, precum şi hora Unirii.

După terminarea manifestărilor din Piaţa Unirii, oficialităţile se vor deplasa la Biserica Trei Ierarhi, unde vor depune coroane de flori la mormântul domnitorului Alexandru Ioan Cuza.

Liderii locali ai PSD şi PDL Gheorghe Nichita şi Mihaela Popa au făcut apel atât la politicieni, cât şi la simpatizanţii partidelor să nu politizeze festivităţile de la Iaşi organizate de Ziua Unirii.

Primăria şi Garnizoana Iaşi vor oferi aproximativ 5.000 de porţii de fasole cu cârnaţi participanţilor la manifestările din oraş, acţiunea urmând să aibă loc în centrul municipiului. În oraş vor fi împărţite 5.000 de steguleţe tricolore şi 2.500 de cocarde.

Primăria Iaşi a alocat aproximativ 500.000 lei pentru organizarea manifestărilor dedicate Unirii Principatelor.

La Focşani, manifestările sunt programate să înceapă la ora 11.00, însă şeful statului este aşteptat să ajungă în jurul orei 15.30.

Preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea, Marian Oprişan, susţine că şeful statului a confirmat prezenţa la manifestările de la Focşani.

Oprişan a mai spus că la manifestări va participa şi preşedintele PSD, Victor Ponta, care va fi însoţit de Ecaterina Andronescu, Ilie Sîrbu, Dan Nica şi Dan Şova.

De asemenea, administraţia judeţeană a transmis invitaţii premierului Emil Boc, tuturor miniştrilor, dar şi liderilor PNL, Crin Antonescu şi PC, Daniel Constantin, însă aceştia nu confirmaseră, până duminică, participarea.

Manifestările dedicate aniversării a 152 de ani de la Unirea Principatelor Române se vor desfăşura în Piaţa Teatrului "Maior Gheorghe Pasatia".

Programul manifestărilor va începe la ora 11.00, la Muzeul Unirii din Focşani, unde vor avea loc câteva scenete menite să marcheze aniversarea a 152 de ani de la Unirea Principatelor. Evenimentul va fi organizat în colaborare cu elevii Colegiului Economic "Mihail Kogălniceanu şi Colegiului Al. I Cuza.

Conform programului transmis de autorităţile judeţene, de la ora 15.30 manifestările se vor muta în Piaţa Teatrului, unde preşedintele Traian Băsescu va primi onorul de la Regimentul de Gardă Bucureşti, urmat de discursurile oficilităţilor. În jurul orei 16.30 va avea loc Hora Unirii, iar manifestările se vor încheia cu defilarea militarilor din Granizoana Focşani.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Preşedintele Traian Băsescu, aşteptat la Iaşi şi la Focşani de Ziua Unirii.
 Vizualizări articol: 464 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Preşedintele Traian Băsescu, aşteptat la Iaşi şi la Focşani de Ziua Unirii0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei