Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 23 apr 2010 - Anul XV, nr. 93 (4384)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6438 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Atenţionare

Boc: Bugetarii care cred că prin grevă vor obţine majorări salariale se înşală

Bugetarii care cred că prin grevă vor obţine bani suplimentari la salariu se înşală, deoarece majorări salariale nu pot rezulta decât din eficienţă şi productivitate, fundamentat pe o bază sănătoasă a economiei, a declarat, ieri, premierul Emil Boc.

"Cei care cred că prin grevă în fiecare zi se pot obţine bani suplimentari se înşală. Banii aceştia trebuie să rezulte din eficienţă, din productivitate, să existe o bază sănătoasă ca ei să aibă o acoperire reală. Dacă nu, ne minţim frumos că ne creştem salariile şi pensiile, dar a doua zi avem inflaţie şi majorări de curs euro-leu", a spus Boc.

El a arătat că deja la nivelul Guvernului au fost adoptate un prim set de standarde de cost pentru şcoli, pentru construcţia de săli de clasă şi de sport, iar în prezent se lucrează la etapa a doua a acestor standarde şi pentru alte domenii de investiţii.

Cadrele didactice afiliate la Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ, Federaţia "Spiru Haret" şi Federaţia Educaţiei Naţionale au intrat, ieri, în grevă generală de o zi, nemulţumite de scăderea veniturilor după intrarea în vigoare a legii salarizării, de disponibilizările anunţate şi de noua Lege a educaţiei.

Sindicaliştii din învăţământ au avertizat că dacă autorităţile nu găsesc o rezolvare la problemele din educaţie, ar putea intra în grevă generală pe termen nelimitat, la sfârşitul lunii mai - începutul lunii iunie, care va duce la neîncheierea situaţiei şcolare, deci la blocarea anul şcolar.

 

Funeriu: Respect dreptul sindicatelor de a protesta, dar puteau să-şi aleagă o altă zi

Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, a declarat, ieri, la Parlament, că respectă dreptul sindicatelor de a protesta, însă i-a criticat pe profesori că şi-au ales ca zi pentru grevă cea în care are loc o probă de bacalaureat, el precizând că doar 100 de centre din 800 sunt afectate de protest.

Întrebat cum comentează greva cadrelor didactice, care sunt nemulţumite de salarii şi de noua Lege a educaţiei, ministrul Daniel Funeriu a spus că există fonduri suficiente pentru plata tuturor salariilor profesorilor.

Funeriu a subliniat că Ministerul Educaţiei "respectă dreptul legal de protest al organizaţiilor sindicale", dar a apreciat că profesorii puteau alege o altă zi pentru grevă, nu cea în care este programată o probă de bacalaureat.

"Repet ce am spus de când am preluat acest minister, pentru anul 2010 Ministerul Educaţiei are toate fondurile necesare pentru a plăti toate salariile cadrelor didactice, cadrelor didactice auxiliare şi personalului nedidactic. În acelaşi timp, vreau să spun că am o situaţie parţială la ora actuală în ceea ce priveşte greva de astăzi. Desigur, este o situaţie oarecum ciudată că tocmai într-o zi în care se desfăşoară proba de competenţe informatice s-a decis această acţiune. Şi pentru că este o zi foarte importantă pentru un elev ziua în care se desfăşoară bacalaureatul, ar fi fost, din punctul nostru de vedere, poate mai potrivit să fie aleasă o altă zi", a spus Funeriu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Boc: Bugetarii care cred că prin grevă vor obţine majorări salariale se înşală.
 Vizualizări articol: 804 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Boc: Bugetarii care cred că prin grevă vor obţine majorări salariale se înşală0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei