Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 3 mar 2010 - Anul XV, nr. 51 (4342)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Mărfuri de 4,5 milioane de lei provenite din duty-free-uri, confiscate

Oamenii legii au confiscat peste 10.000.000 de ţigări şi 11.000 litri alcool, în valoare totală de peste 4.500.000 de lei, în urma controalelor efectuate de la declanşarea planului de acţiune pe linia comercializării produselor de tutun şi băuturi alcoolice provenite din magazinele de tip duty-free.

Totodată, au constatat 93 de infracţiuni şi aplicat peste 3.000 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 2.700.000 de lei.

În această perioadă, peste 700 de poliţişti, împreună cu specialişti de la Garda Financiară, Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră, Autoritatea Naţională a Vămilor şi Inspectoratul General al Jandarmeriei Române au acţionat zilnic, la nivel naţional, pentru prevenirea şi combaterea faptelor ilicite în domeniul comercializării produselor din tutun şi a alcoolului provenite din magazinele duty-free.

Poliţişti din cadrul Serviciilor de Investigare a Fraudelor, Poliţiei Rutiere şi Poliţiei de Ordine Publică, în colaborare cu specialişti din cadrul structurilor cu care se colaborează, au verificat zonele unde se comercializează produse provenite din magazinele duty-free (târguri, pieţe, oboare), iar pe căile rutiere au organizat filtre, în vederea descoperirii transporturilor ilegale de ţigări şi alcool.

Oamenii legii au verificat 5.897 de agenţi economici. De asemenea, pentru descoperirea transporturilor ilegale de ţigări au fost verificate 24.444 de autovehicule.

Urmare a activităţilor desfăşurate, echipele mixte au constatat 93 de infracţiuni, în care sunt cercetate 109 persoane, şi au ridicat în vederea cercetărilor 4.595.965 ţigări, în valoare de 2.080.581de lei şi 3.759 litri alcool, în valoare de 95.660 de lei.

Totodată, oamenii legii au aplicat 3.168 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 2.770.285 de lei. De asemenea, în urma constatării contravenţiilor, au fost indisponibilizate 6.218.587 ţigări, în valoare de 2.312.093 de lei şi 7.441 litri de băuturi alcoolice, în valoare de 86.425 de lei.

Inspectoratul General al Poliţiei Române, împreună cu Garda Financiară, Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră, Autoritatea Naţională a Vămilor şi Inspectoratul General al Jandarmeriei Române, acţionează pentru combaterea ilegalităţilor cu ţigări şi alcool provenite din magazinele în regim duty-free.

În urma Ordinului Ministrului Finanţelor Publice 202/12 februarie 2010, au fost excluse din lista mărfurilor ce pot fi vândute în regim duty-free produsele din tutun şi băuturile alcoolice. Astfel, din iniţiativa Poliţiei Române a fost elaborat un plan de acţiune, care are ca scop prevenirea şi combaterea faptelor ilicite ce se pot comite în perioada de lichidare a stocurilor.

Au fost constituite echipe comune care acţionează pentru verificarea legalităţii comercializării/achiziţiionării de ţigarete şi băuturi alcoolice din magazinele duty-free, precum şi a transferului de astfel de produse.

De asemenea, sunt verificate zonele unde se comercializează produse provenite din magazinele duty-free (târguri, pieţe, oboare), iar pe căile rutiere se organizează filtre, în vederea descoperirii transporturilor ilegale de ţigări şi alcool.

În baza unei analize făcute la data de 16 februarie, conducerea Inspectoratului General al Poliţiei Române a decis suplimentarea cu echipe de specialişti din cadrul IGPR - Direcţia de Investigare a Fraudelor, Direcţia Poliţiei de Ordine Publică şi Direcţia Rutieră, a efectivelor care acţionează în judeţele Timiş, Mehedinţi, Satu-Mare, Suceava şi Contanţa.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mărfuri de 4,5 milioane de lei provenite din duty-free-uri, confiscate.
 Vizualizări articol: 713 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 2 voturi
Mărfuri de 4,5 milioane de lei provenite din duty-free-uri, confiscate1.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei