Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 3 mar 2010 - Anul XV, nr. 51 (4342)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Şeitan: De anul viitor există posibilitatea ca alocaţiile să crească, nu vor fi diminuate

Ministrul Muncii, Mihai Şeitan a declarat, ieri, după o întâlnire cu senatorii PDL, că de anul viitor există posibilitatea ca alocaţia pentru copii să crească, iar pentru familiile cu venituri mici să se acorde un ajutor suplimentar, el precizând că în nici un caz aceste sume nu vor scădea.

Întrebat dacă parlamentarii PDL l-au întrebat despre afirmaţia recent făcută privind eliminarea alocaţiilor pentru familiile cu venituri foarte mari, Şeitan a precizat că "nu este nici o problemă cu alocaţiile şi că este o înţelegere greşită, pentru că s-a discutat ceea ce prevede programul de guvernare în prezent, şi anume că alocaţia urmează să fie revăzută şi să crească".

El a arătat că se caută soluţii pentru a acorda sume mai mari pentru copiii ai căror familii au venituri mai mici. "Asta nu înseamnă că se ridică alocaţia cuiva sau nu se plăteşte ci se găseşte o soluţie să alocăm o sumă mai mare, pe lângă alocaţie, suplimentar, pentru cei cu venituri mici. În nici un caz nu va scădea, ba va creşte posibil, dar nu anul acesta pentru că prestaţiile sociale, pensiile şi salariile nu au posibilitatea să fie crescute datorită restricţiilor bugetare”, a mai spus ministrul Muncii.

Şeitan a mai declarat că a avut o discuţie cu grupul parlamentar PDL din Senat despre ceea ce Executivul face în prezent în domeniul muncii şi protecţiei sociale, descriind modalităţile în care încearcă să susţină în Parlament proiectul legii pensiilor unitare.

El a afirmat că a participat la discuţiile din comisia de muncă din Senat, în urma cărora au fost epuizate primele două capitole ale legii.

Potrivit lui Şeitan, există un termen acordat de Senat, de urgenţă, ca într-o lună de la momentul acordării termenului legea unitară a pensiilor să fie adoptată de această cameră legislativă, urmând a se duce la Camera Deputaţilor, unde va intra tot în procedură de urgenţă.

Despre situaţia actuală a sistemului de pensii, Mihai Şeitan a spus că anul acesta nu sunt probleme, întrucât există fondurile necesare, în urma obţinerii de către Guvern a cotelor de împrumut de la FMI, până în 15 martie urmând a primi şi banii de la Uniunea Europeană, un miliard de euro.

El a explicat că dacă există o lipsă în banii de pensii lunari, aceasta va fi acoperită din fondurile primite de la FMI şi UE, care au mers la deficitul bugetar consolidat.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şeitan: De anul viitor există posibilitatea ca alocaţiile să crească, nu vor fi diminuate.
 Vizualizări articol: 290 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Şeitan: De anul viitor există posibilitatea ca alocaţiile să crească, nu vor fi diminuate1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei