Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 18 mai 2009 - Anul XIV, nr. 113 (4099)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Drăgoi: România intenţionează să se împrumute de pe pieţele internaţionale în a doua parte a anului

România intenţionează să se împrumute de pe pieţele finaciare internaţionale în a doua jumătate a anului, până la primirea celei de-a doua tranşe a finanţării coordonate de Fondul Monetar Internaţional (FMI), a declarat secretarul de stat în Ministerul Finanţelor Bogdan Drăgoi, citat de Bloomberg.

Guvernul intenţionează să adopte decizia de împrumut şi cadrul legal necesar în această lună, iar o emisiune de obligaţiuni ar putea avea loc începând cu luna septembrie, a declarat Drăgoi, prezent la reuniunea organizată de Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) la Londra.

"Luând în calcul programul de asigurare (de la FMI - n.r.) pe care îl avem, motiv de încredere, avem ce să prezentăm investitorilor", a spus Drăgoi.

Totodată, oficialul Ministerului Finanţelor consideră că România ar putea înregistra o contracţie economică mai redusă decât estimarea FMI de 4%, ca urmare a programelor guvernamentale de investiţii pentru sprijinirea constructorilor auto sau dezvoltarea infrastructurii.

"Credem că vom avea rezultate mai bune decât minus 4%. Avem ingredientele pentru aşa ceva", a spus el.

Autorităţile române au convenit cu reprezentanţii FMI în privinţa unui acord stand-by pe doi ani cu instituţia financiară pentru 12,95 miliarde euro şi asupra unui pachet total de finanţare externă, de la Fond, Uniunea Europeană, BM şi BERD în valoare de 19,95 miliarde euro.

Tranşele din împrumutul de la FMI vor fi atrase, în următorii doi ani, din şase în şase luni, pe baza îndeplinirii condiţiilor stabilite. Prima parte a împrumutului, în valoare de cinci miliarde de euro, a intrat la rezerva BNR la începutul lunii mai.

Tot la începutul lunii mai, Consiliului Afacerilor Economice şi Financiare a avizat un împrumut de 5 miliarde de euro acordat României de către Comisia Europeană. Prima tranşă a împrumutului de la Comisia Europeană, de 1,5 miliarde euro, va fi virată cel târziu la începutul lunii iulie, iar a doua, de un miliard de euro, va veni spre finalul anului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Drăgoi: România intenţionează să se împrumute de pe pieţele internaţionale în a doua parte a anului.
 Vizualizări articol: 407 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Drăgoi: România intenţionează să se împrumute de pe pieţele internaţionale în a doua parte a anului0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei