Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 16 mai 2009 - Anul XIV, nr. 112 (4098)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Peste 60.000 de solicitări depuse la MDLR pentru reabilitarea termică a locuinţelor

Ioan Andreica, secretar de stat în Ministerul Dezvoltării Regionale şi Locuinţei (MDRL), a declarat, ieri, că ministerul a primit peste 60.000 de solicitări pentru reabilitarea termică a apartamentelor, cereri care acoperă toate fondurile disponibile.

Andreica a spus că acesta proiectele au primit toate avizele necesare şi sunt în faza finală, putând intra în reabilitare.

"La această oră pot fi investiţi toţi banii alocaţi în buget pentru acest program. Tragem concluzia că noua legislaţie, noul program este operaţional, este atrăgător şi este suportabil pentru bugetul de stat, pentru primării şi pentru proprietari", a spus Andreica.

Ioan Andreica a afirmat că noul program al MDLR în domeniul reabilitării termice a locuinţelor a fost modificat, astfel încât administraţiile locale să poată interveni şi să ajute familiile nevoiaşe oferindu-le o creditare pentru a acoperi costurile suportate în cadrul proiectului de reabilitare.

Andreica a adăugat că ministerul a impus proiectanţilor cota de consum, astfel încât reabilitarea termică să se facă pentru a aduce consumul de energie sub 100 KWh pe an. În prezent, în România sunt consumuri de două trei ori mai mari decât această valoare.

El a spus că ministerul a încercat să reducă şi timpul necesar pentru derularea licitaţiilor până la intrarea proiectului în execuţie.

Potrivit sursei citate, estimările ministerului arată că în România există peste 83.000 de blocuri care necesită reabilitarea termică, în aceste imobile fiind circa 3.100.000 de apartamente. Fondurile necesare pentru realizarea reabilitării tuturor acestor blocuri de locuinţe se ridică la circa 10-11 miliarde de euro.

Guvernul a alocat, miercuri, 360 milioane lei pentru reabilitarea termică a 50.000 apartamente, solicitările de finanţare ale primăriilor indicând un preţ mediu de reabilitare în jur de 4.000 euro, faţă de estimarea iniţială de 3.500 euro/ apartament.

Ministerul Dezvoltării Regionale şi al Locuinţelor, Vasile Blaga, a declarat că, în două luni după emiterea normelor, Guvernul a primit din partea primăriilor solicitări în valoare de 785 milioane lei, dublul sumei alocate.

El a arătat că în luna iulie, în urma primirii împrumutului de la Comisia Europeană, vor fi alocate programului încă 100 milioane euro, pentru a acoperi toate cererile primite.

Ministrul a atras atenţia primarilor că sunt răspunzători pentru indicatorii tehnici aprobaţi de consiliile locale şi a precizat că doar comunei Vetişoara din Vaslui nu i-au fost alocate fonduri, deoarece preţul reabilitării unii apartament era estimat la 10.000 euro.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 60.000 de solicitări depuse la MDLR pentru reabilitarea termică a locuinţelor.
 Vizualizări articol: 578 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Peste 60.000 de solicitări depuse la MDLR pentru reabilitarea termică a locuinţelor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei