Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 23 feb 2008 - Anul XIII, nr. 45 (3726)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Revine în prim-planul politicii

Năstase, ales preşedintele Consiliului Naţional al PSD

Fostul premier Adrian Năstase a fost ales, ieri, preşedintele Consiliului Naţional al PSD, cu 418 voturi, în faţa lui Dan Mircea Popescu, pentru care au votat 202 delegaţi, iar 28 de voturi au fost anulate.

De asemenea, Aristide Roibu a fost ales trezorier al partidului, cu 624 de voturi "pentru" şi 39 de voturi "împotrivă".

 

Geoană: Îi dau mâna lui Adrian Năstase.

Liderul PSD Mircea Geoană i-a felicitat pe candidaţii la funcţia de preşedinte al Consiliului Naţional al partidului, după anunţarea rezultatelor oficiale ale votului şi, dându-i mâna lui Adrian Năstase, câştigătorul competiţiei, a spus că "nu este o strângere de mână formală".

"Îi invit pe Adrian şi pe Dan Mircea să rămână buni prieteni, pentru că la congresele sau la competiţiile anterioare s-a lăsat şi cu resentimente. V-aţi dat mâna şi nu vreau să cred că a fost o strângere formală. Îi dau mâna lui Adrian Năstase şi nu este o strângere de mână formală", a spus Mircea Geoană, după ce insistase ca cei doi competitori, Adrian Năstase şi Dan Mircea Popescu, să-şi dea mâna şi să se felicite reciproc.

El l-a invitat, totodată, pe Dan Mircea Popescu să lucreze alături de Adrian Năstase la oferta electorală a PSD.

"Multă lume a sperat că azi se va lăsa cu scandal. Am demonstrat că partidul nostru este un partid cu adevărat democratic Vreau să-i felicit pe cei doi care au intrat în competiţie. În urmă cu câteva zile îl invitam pe Adrian să i se alăture lui Dan Mircea Popescu pentru a lucra la oferta electorală a PSD. Acum îl invit de Dan Mircea Popescu să lucreze alături de Adrian la oferta electorală a PSD", a spus Geoană.

Liderul social-democrat a ţinut să-l invite şi pe Alexandru Athanasiu (şi el fost preşedinte al Consiliului Naţional al PSD) să se alăture echipei de conducere a partidului, propunere avansată iniţial de preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu.

 

Probleme cu justiţia.

Geoană, a mai declarat că Năstase mai are încă probleme cu justiţia, dar speră că şi le va rezolva şi că nu vor afecta imaginea partidului.

Întrebat de ziarişti cu privire la problemele din justiţie pe care le are Adrian Năstase, Geoană a spus că "încă mai există aceste probleme" şi a menţionat că este convins că noul preşedinte al Consiliului Naţional şi le va rezolva, în condiţiile în care "substanţa acuzaţiilor care îi sunt aduse" arată că este vorba "de o manipulare politică a dosarelor".

"Timpul şi justiţia vor putea să clarifice aceste subiecte şi Năstase să revină nu doar într-o funcţie politică în partid, dar şi în percepţia publică", a adăugat el.

Întrebat dacă problemele lui Năstase cu justiţia vor afecta imaginea partidului în condiţiile în care el a revenit în prim-planul partidului într-un an electoral, Geoană a răspuns: "Sper că nu vor afecta partidul şi acesta a fost şi votul şi judecata colegilor noştri astăzi. Eu sunt convins că nu. Mi-a plăcut foarte mult discursul lui, de om politic matur. ".

 

„Sunt băieţi inteligenţi amândoi”.

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat că revenirea lui Adrian Năstase este bună pentru partid, diferenţa de voturi faţă de Dan Mircea Popescu arătând că fostul premier se bucură de o largă susţinere la nivelul partidului.

"A fost o rezolvare democratică. Revenirea lui Năstase este bună pentru partid. Este un om cu potenţial politic şi intelectual util, cu o experienţă pe care nimeni nu o mai are în viaţa noastră politică. Un asemenea om e păcat să nu fie folosit la potenţialul lui", a spus Iliescu.

El a arătat că diferenţa de voturi dintre Năstase şi Dan Mircea Popescu arată că fostul premier are în partid o susţinere largă şi motivată.

"A condus partidul, a fost un premier de succes", a spus Iliescu.

Întrebat dacă sunt de aşteptat să aibă loc conflicte între Năstase şi Geoană, Iliescu a răspuns: "De ce? Sunt băieţi inteligenţi amândoi".

 

Nicolai: PSD nu mai crede în DNA-ul lui Băsescu.

Vicepreşedintele PNL Norica Nicolai a declarat, ieri, că prin alegerea lui Adrian Năstase la conducerea Consiliului Naţional, PSD "a renunţat să mai creadă în dosarele DNA-ului lui Traian Băsescu şi a dat un privilegiu prezumţiei de nevinovăţie pentru Adrian Năstase".

"A fost o decizie care din punctul meu de vedere confirmă că un anumit gen de politică a încetat, că PSD, care în 2006 îi cerea prin vocile unor lideri, excluderea din partid, a renunţat să mai creadă în dosarele DNA-ului lui Traian Băsescu şi a dat un privilegiu prezumţiei de nevinovăţie pentru Adrian Năstase", a declarat Norica Nicolai.

Vicepreşedintele PNL a precizat că “liderul de necontestat al PSD este Ion Iliescu, care în Consiliul Naţional a dat cele mai clare mesaje de stânga pe care acest partid le-a dat în ultimii ani de Opoziţie".

"Discuţia de astăzi din Consiliul Naţional al PSD relansează stânga politică", a apreciat Norica Nicolai.

Întrebată cum va colabora PNL cu un PSD în conducerea căruia se află şi Adrian Năstase, Norica Nicolai a spus: "Această colaborare nu există decât din punct de vedere parlamentar, atunci când votăm împreună unele legi în care şi noi şi ei credem. Nu există o colaborare politică certă".

 

Congres al PSD după locale.

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a apreciat, ieri, că, după alegerile locale, ar putea fi organizat un congres al partidului.

Întrebat dacă este de aşteptat un congres al PSD după alegerile locale, Iliescu a răspuns: "Probabil, probabil".

Ion Iliescu a făcut această declaraţie după Consiliului Naţional al PSD la care Adrian Năstase a fost ales preşedinte al acestui for.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Năstase, ales preşedintele Consiliului Naţional al PSD.
 Vizualizări articol: 483 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Năstase, ales preşedintele Consiliului Naţional al PSD0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Sarmale verzi 4 porţii - (30 minute + 30 minute la frigider) 3 salate verzi mai mari300g brânză proaspătă de vaci100g telemea rasă1 lingură seminţe de chimen1 leg. mărar1 ceapă roşie2 linguri ulei de măsline2 cepe verzi2 linguri hrean ras200ml... Citeşte