Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 28 oct 2011 - Anul XVI, nr. 255 (4853)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Statuia Libertăţii împlineşte 125 de ani. La ceremonie, 125 de imigranţi vor primi cetăţenie americană

Statuia Libertăţii din New York, un cadou oferit de francezi, în semn de prietenie, americanilor şi devenit unul dintre simbolurile SUA, "sărbătoreşte" săptămâna aceasta 125 de ani, înainte ca obiectivul turistic să fie închis timp de un an pentru restaurare.

Bătrâna doamnă" va fi vineri subiectul unei ceremonii inspirate de cea care a avut loc pe 28 octombrie 1886, în timpul inaugurării sale, în prezenţa preşedintelui american de la acea vreme, Grover Cleveland.

Simbol universal al libertăţii, statuia sculptorului alsacian Frédéric Auguste Bartholdi este o amintire dragă în inimile a milioane de imigranţi. Timp de mulţi ani, statuia era primul lucru american pe care aceştia îl vedeau după o lungă traversare a Atlanticului.

Astăzi, 125 de imigranţi, din peste 40 de ţări, vor primi cetăţenie americană pe Liberty Island, insula pe care se află statuia, pe râul Hudson, la sud de Manhattan.

În timpul ceremoniei oficiale, care va debuta cu imnul american şi cu cel francez, actriţa Sigourney Weaver va citi "The new Colossus", un poem de Emma Lazarus gravat parţial la baza statuii, după care secretarul pentru Afaceri Interne Ken Salazar îi va înmâna un cadou consulului general al Franţei la New York, Philippe Lalliot, mulţumindu-i acestuia pentru cadoul făcut de Franţa în urmă cu 125 de ani.

O delegaţie alsaciană va fi de asemenea prezentă la ceremonie.

Cinci camere web instalate recent în torţa statuii vor fi apoi activate. Ele vor permite descoperirea "de noi privelişti de pe Liberty Island şi din golful New York", potrivit lui Stephen Briganti, preşedinte al Fundaţiei Statuii Libertăţii şi a Ellis Island. Toată lumea va putea descoperi aceste privelişti pe internet, pe site-ul fundaţiei, dar şi pe cel al serviciului parcurilor naţionale.

O mică flotă compusă din ambarcaţiuni comerciale, publice şi private, va saluta apoi Statuia Libertăţii, aşa cum s-a întâmplat în urmă cu 125 de ani, apoi va fi dat startul unui uriaş foc de artificii.

Pe 22 septembrie, preşedintele francez Nicolas Sarkozy, venit la New York pentru Adunarea generală a ONU, a făcut o vizită pe Liberty Island, pentru cea de-a 125-a aniversare.

Statuia a fost oferită Statelor Unite de Franţa în 1886, pentru a celebra, cu zece ani întârziere, 100 de ani de la declaraţia de independenţă a SUA, pe 4 iulie 1776. Statuia din cupru, cu structură metalică ce a fost concepută de Gustave Eiffel, atrage anual mai multe milioane de turişti. Ea figurează în patrimoniul mondial UNESCO din 1984.

Statuia Libertăţii are o înălţime totală de 92,99 metri - de la bază - şi o greutate de 225 de tone - dintre care 31 de tone de cupru şi 125 de tone de oţel.

În 1984 a fost închisă pentru o primă restaurare, înainte de cea de-a 100 aniversare, marcată prin patru zile de festivităţi.

A fost din nou închisă după atentatele de la 11 septembrie 2001, pentru mai mulţi ani.

De această dată va fi închisă doar pentru un an, începând din 29 octombrie, pentru lucrări de renovare interioară, mai ales în zona scărilor şi a lifturilor. Totuşi, statuia poate fi admirată din exterior.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Statuia Libertăţii împlineşte 125 de ani. La ceremonie, 125 de imigranţi vor primi cetăţenie americană.
 Vizualizări articol: 634 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Statuia Libertăţii împlineşte 125 de ani. La ceremonie, 125 de imigranţi vor primi cetăţenie americană0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei