„Guvernorul țării în Pătrăuț”
„Prințul Konrad de Hohenlohe Schillingsfurst a fost la vânătoare în pădurea fondului religionar din Pătrăuț pe Suceavă. Reîntorcându-se pe la oarele 4 p.m. prin comuna numită, mai mulți poporeni, în frunte cu parochul, primarul și secretarul comunal local, l’au întâmpinat înaintea portalului bisericei celei mici zidită de Ștefan Vodă, pe a cărei clopotniță fâlfăiau un steag negru-galben și doue ale țării”.
„Deșteptarea”, Anul XI, nr. 70, Cernăuți, Septemvre 1903.
„Excursiunea echipelor Serviciului social”
„Școala pregătitoare de echipieri a Serviciului social din Fundul Moldovei (fiind prin excelență aplicativă și o parte din programul ei cuprinzând tocmai aplicarea pe teren și verificarea celor tratate teoretic în ședințele de curs), sub conducerea d-lui director Andronic, secundat de grupul de comandă, a făcut o frumoasă excursiune, în cele mai încântătoare locuri ale județului Câmpulung. Itinerariul excursiunii, pregătit din timp, a fost: comuna Ciocănești – Iacobeni – Vatra Dornei – Mestecăniș – Poiana Ițcani – Valea Putnei – Fundul Moldovei.
Pe acest itinerariu echipierii au admirat, străbătând cu piciorul, frumoasele priveliști ale obcinilor Bucovinei, din înălțimile cărora, într’un albastru fumuriu, se văd: Oușorul, Suharzel, Tătarca, Pietrele Doamnei, Rarău și Giumalău.
„Suceava”, Anul I, nr. 200, Septemvrie 1939.