Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 10 ian 2014 - Anul XIX, nr. 5 (5514)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Buget

Balan critică viziunea actualei conduceri a Primăriei Suceava și susține pentru 2014 un buget de dezvoltare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Președintele Organizației Municipale Suceava a PDL, deputatul Ioan Balan, critică viziunea actualei conduceri a primăriei cu privire la dezvoltarea ”capitalei” de județ și susține pentru anul 2014 un buget bazat pe investiții necesare comunității. Balan a declarat că principala preocupare a democrat-liberalilor în această perioadă este aceea de a contribui la construirea unui buget care să corespundă nevoilor sucevenilor, nevoi preluate în urma consultărilor cu cetățenii declanșate în toate cartierele municipiului.

”Ca cetățean al Sucevei și ca om interesat de soarta bugetului, mă îngrijorează și mă intrigă în același timp faptul că noi, cei din administrație, oamenii politici suceveni, am ajuns să ne comparăm și să ne dorim să fim măcar la nivelul celor din municipiul vecin Botoșani. Eu cred că noi, cei din Suceava, ar trebui să fim cei care să dăm tonul în Moldova. Dorim să fim capitală de regiune, și când ne uităm în jurul nostru constatăm că sunt o mulțime de lucruri pe care trebuie să le facem. Cred că dacă îi lipsește ceva actului managerial al Sucevei, aceea e viziunea, și mă refer la viziunea de dezvoltare a municipiului Suceava pe toate palierele”, a declarat Balan.  

 

Democrat-liberalii vor investiții în școli, grădinițe, locuri de joacă și în extinderea spațiilor verzi

El a menționat că cei zece consilieri locali PDL din deliberativul municipal vor susține, pe lângă alocarea sumelor care să acopere cheltuielile de funcționare ale administrației locale, repartizarea de fonduri pentru construirea unei săli polivalente. ”Suceava nu are nici o sală în care să se desfășoare activități de marcă. Avem aproape de finalizare Centrul Cultural Bucovina, un obiectiv extrem de important, început în anii trecuți, care va mai putea prelua câteva din activitățile culturale, dar avem nevoie de această sală polivalentă. Cred că este un proiect care ar trebui să se construiască în doi trei ani de zile, dar includerea lui în anul bugetar 2014 considerăm că este absolut necesară”, a spus liderul democrat-liberal. Bălan a adăugat că aceste investiții se pot realiza întrucât bugetul pe 2014 va fi degrevat în mare parte de cheltuielile care s-au făcut până acum pentru plata subvenției la energia termică livrată populației. ”Astfel vor rămâne bani mai mulți pe care-i putem folosi pentru dezvoltare”, a subliniat Bălan.

El a arătat că aleșii democrat-liberali vor susține alocarea de bani pentru extinderea spațiilor verzi, asfaltarea aleilor și construirea de locuri de joacă cu grad de siguranță ridicat în toate cartierele municipiului, precum și pentru investiții în școli și grădinițe. El a dat exemplul cartierului George Enescu, unde democrat-liberalii s-au întâlnit recent cu cetățenii, în cadrul unei acțiuni organizate de responsabilul de zonă, consilierul local Gheorghe Răileanu Onofrei, cartier unde aleile arată ca după bombardament, iluminatul public este inexistent în anumite zone, iar Şcoala Gimnazială Nr. 8 și Grădinița cu Program Prelungit „Gulliver” necesită investiții importante în reabilitare.

”Toate lucrurile acestea pe care le susțin consilierii PDL vor trebui preluate și de primarul actual, care va trebui să le includă în proiectul de buget pe acest an. Dacă nu va face acest lucru, vom fi nevoiți să le prindem ca și amendamente la proiectul de buget”, a subliniat Balan. El își exprimă speranța că reprezentanții USL în Consiliul Local Suceava vor vota inclusiv amendamentele pe care PDL le va depune în numele cetățenilor.

”Toate aceste lucruri se vor putea face și cu votul celor de la USL, pentru că este cunoscut faptul că deși avem zece consilieri și suntem partidul cu cei mai mulți reprezentranți în Consiliul Local Suceava, USL este cel care conduce deliberativul prin cei 12 consilieri ai săi”, a mai spus Ioan Balan.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Balan critică viziunea actualei conduceri a Primăriei Suceava și susține pentru 2014 un buget de dezvoltare.
 Vizualizări articol: 1131 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Balan critică viziunea actualei conduceri a Primăriei Suceava și susține pentru 2014 un buget de dezvoltare5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Domnu Balan trimis de
(11 ian 2014, 00:10:08
Sunteti simpatici, si proiectele voastre simpatice, dar nu ajuta foarte mult Suceava decat ca un fel de machiaj peste o fata batrana si bolnava, adica investitiile sunt superficiale.
Nu ajuti orasul cu sute de studenti care nu isi gasesc locuri de munca, prin a construii parcuri prin care sa se plimbe si sa se intrebe de ce nu au un loc de munca.
Nu ajutati copii prin spatii de joaca daca parintii lor nu au suficienti bani sa ii cumpere tot ce ii trebuie.
Ajuti prin investitii in locuri de munca la privat, invitarea unor companii de renume in oras precum Oracle, Microsoft, etc. Deoarece avem o facultate foarte buna cu foarte multe proiecte, dar nu exista decat o singura firma serioasa IT in oras.
Trebuie sa ajutam cu sporuri aceste companii, ii in schimb platesc taxe, asigura locuri de munca care platesc alte taxe, sporesc puterea de cumparare si in general o sa contribuie cu un buget si mai mare in anul 2015.
Daca nu se investesc in lucruri mai serioase mereu o sa ramanati cu acest buget, vor aparea alte probleme si din nou nu o sa facem destul.
Aveti un spatiu acolo langa Iulius Mall, de ce nu faceti ceva acolo? O sala de filme sau ceva, ca avem multi tineri care vor sa vada un film in 3D foarte bun, modern, etc. De ce nu se face? Mai construiti si voi sere sau restaurati industria in oras.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei