Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 30 oct 2014 - Anul XIX, nr. 253 (5762)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Piaţa muncii

Peste o sută de tineri absolvenţi s-au angajat la bursa locurilor de muncă. Alţi 2.400 sunt în şomaj

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Suceava a anunţat că în urma Bursei locurilor de muncă pentru absolvenţi, eveniment organizat pe 26 septembrie, 139 de suceveni şi-au găsit un serviciu, iar dintre aceştia 105 sunt tineri proaspăt absolvenţi ai promoţiei 2014, cei care au fost ţinta principală a acestui târg de locuri de muncă.

Mirela Adomnicăi, directorul executiv al AJOFM Suceava, a precizat că numărul de angajări, care reprezintă în jur de 10% din totalul participanţilor la bursă, este mulţumitor, în condiţiile în care este bine cunoscut că tineri îşi găsesc greu un serviciu. Ea a precizat că din cei 105 absolvenţi ai promoţiei 2014 care şi-au găsit un loc de muncă, cei mai mulţi, 88, au studii medii, iar 17 dintre ei sunt absolvenţi de facultate.

Un rol important în facilitarea acestor angajări îl are subvenţionarea locurilor de muncă, de la bugetul de stat, în cazul tinerilor care se angajează pentru prima dată.

Pe de altă parte, statisticile arată că în baza de date a AJOFM sunt înregistraţi în jur de 2.400 de absolvenţi ai promoţiei 2014 care şi-au întocmit dosare de şomaj. Cei mai mulţi dintre aceştia, 1.751, sunt înregistraţi ca persoane care încasează idemnizaţie de şomaj.

Aşadar, un număr foarte mare de tineri care şi-au început „cariera” cu un dosar de şomaj, situaţie care se repetă de la an la an.

Tinerii se plâng că angajatorii îi evită pentru că nu au experienţă în muncă şi nu vor să le dea şansa să lucreze, în timp ce mulţi dintre agenţii economici au şi ei mari nemulţumiri la adresa tinerilor, susţinând că aceştia au pretenţii salariale nejustificate înainte de a demonstra ce ştiu se facă.

Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi de la finele lunii septembrie a mai demonstrat că există o discrepenţă majoră între specializările pe care le au tinerii şi locurile de muncă vacante. Mai concret, există o cerere mare de forţă de muncă pentru meserii gen dulgher, lăcătuş mecanic sau confecţioner, însă în lipsa şcolilor profesionale tinerii nu au mai urmat forme de învăţământ în urma cărora să obţină aceste calificări. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste o sută de tineri absolvenţi s-au angajat la bursa locurilor de muncă. Alţi 2.400 sunt în şomaj.
 Vizualizări articol: 1671 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Peste o sută de tineri absolvenţi s-au angajat la bursa locurilor de muncă. Alţi 2.400 sunt în şomaj1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei