Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 23 oct 2014 - Anul XIX, nr. 247 (5756)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Rezolvare temporară

Apa caldă revine de astăzi la robinetele sucevenilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

După mai bine de două săptămâni de aşteptare, sucevenii racordaţi la sistemul centralizat de termoficare au din nou apă caldă la robinete.

Repornirea centralei pe biomasă a Sucevei a fost posibilă ca urmare a deblocării furnizării de masă lemnoasă, după ce principalului furnizor, Schweighofer, i s-a garantat plata unor restanţe de un milion de euro.

Cea mai mare parte din aceşti bani este reprezentată de cele două milioane de lei alocate de Guvern, în cursul zilei de marţi, pentru achiziţia de combustibil necesar furnizării energiei termice în Suceava, iar restul, de subvenţiile achitate de către Primăria Suceava pentru energia termică furnizată populaţiei, doar o mică parte provenind din încasările de la populaţie.

„Ca urmare a plăţilor făcute, a banilor alocaţi de la Guvern, dar şi a intervenţiilor făcute la Viena, la conducerea firmei Schweighofer, de către prefectul Florin Sinescu şi de conducerea Adrem Invest, ne-a fost deblocată furnizarea de biomasă, pentru o cantitate în valoare de două milioane de lei”, a precizat Vasile Ilie, directorul Bioenergy Suceava.

Pornirea centralei termice a firmei Bioenergy, pe biomasă, a avut loc în cursul zilei de ieri, astfel încât, din această dimineaţă, apa caldă să curgă din nou la robinetele sucevenilor racordaţi la sistemul centralizat de termoficare.

De la pornirea centralei până când apa caldă ajunge la robinetele consumatorilor este necesară o perioadă de timp de 16 ore, pentru ca în conductele din întregul oraş să ajungă apa fierbinte.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a atras atenţia asupra faptului că rezolvarea problemei apei calde şi a căldurii este doar temporară, dacă în perioada următoare nu se va constata şi un efort al populaţiei de a achita ceea ce consumă.

„Rămâne în continuare valabil apelul făcut, ca populaţia să achite din datorii, pentru că dacă nu va înţelege că este absolut necesar acest lucru, vom avea o problemă în iarnă. Nimeni nu este dispus să dea căldură gratuit. Din păcate, există o majoritate care nu face o prioritate din faptul că trebuie să plătească ceea ce consumă”.

La nivelul municipiului Suceava, doar 40% dintre asociațiile de proprietari sunt cu plata la zi la furnizorii de utilităţi, în vreme ce 60% au datorii care depăşesc 15 milioane de lei (150 de miliarde de lei vechi).

 

Căldura va fi furnizată la cerere

Deocamdată nu se pune problema furnizării căldurii în apartamentele celor 60.000 de suceveni racordaţi la sistemul centralizat deoarece nu sunt întrunite încă prevederile legale. Conform legii, furnizarea căldurii trebuie asigurată, în sistem centralizat, atunci când, timp de trei zile consecutiv, media temperaturilor din timpul nopţii (de la 6 seara la 6 dimineaţa) este mai mică de 10 grade Celsius. Numai că în ultimele zile, temperaturile înregistrate în timpul nopţii au fost şi de 13 grade Celsius.

„Dacă ni se va solicita, vom furniza şi căldură. Deocamdată nu sunt întrunite condiţiile legale”, a precizat directorul Bioenergy.

Pentru finele săptămânii, meteorologii anunţă o scădere accentuată a temperaturilor exterioare, chiar şi temperaturi negative în timpul zilei de sâmbătă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Apa caldă revine de astăzi la robinetele sucevenilor.
 Vizualizări articol: 3716 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 1 vot
Apa caldă revine de astăzi la robinetele sucevenilor4.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Rezolvare temporara trimis de
(23 oct 2014, 11:32:42
Domnul Lungu va iesi in fata biruitor si va spune ca a rezolvat problema apei calde si a caldurii..Ea nu este rezolvata nici pe departe.Criza ramane in continuare.Domnul Lungu a iesit momentan din belea datorita cadoului electoral facut de Ponta care i-a dat 2 milioane lei pentru incalzire.Sigur ca domnul lungu merita acest cadou deoarece a virat-o brusc la stanga ,a obtinut majoritate PSD in Consiliu Local va face campanie electorala pentru Ponta.Dar criza sistemului de termoficare ramane.Persista urmatoarea problema..Jumatate din locuitorii Sucevei nu sunt la sistemul centralizat.Ei platesc o data din banii lor de taxe si impozite locale subventia de aproape 50% pentru centralizati.De asemenea din banii de taxe si impozite la nivel central platesc din nou apa calda si caldura centralizatilor(vezi cadoul electoral de 2 milioane lei).Deci cetatenii care nu sunt la sistemul centalizat platesc de doua ori un lucru cu care nu au nici o legatura.
2.   De ce ce in Ucriana este posibil si la noi nu!? trimis de
(23 oct 2014, 12:16:39
Desi au trecut prin marasmul despre care se stie, am informatii ca in Ucraina cetatenii au beneficiat de caldura si apa calda odata cu venirea frigului!

De ce ce in Ucriana este posibil si la noi nu!?

2.1  RE: De ce ce in Ucriana este posibil si la noi nu!? trimis de
(23 oct 2014, 18:16:03
Acolo zglontul zburda prea repede, poti sa fii si miss ciocolata, n-ai nici o sansa, iar tomberonul e parfum. Pacat de pantele frumoase din oras, mai ales pe serpentine, acolo dai cate un bobarnac la fiecare cotitura. Astia n-au auzit de forta Lorentz? Aici nu-ti mai trebuie praf si alte bazaconii, poti sa faci si teleghidat.
3.   E CIUDAT... trimis de
(23 oct 2014, 16:10:58
DA, E CIUDAT D-LE PRIMAR CA, INCA, NU ARE CINEVA GRIJA DE D-VOASTRA, PENTRU A VA MULTUMI CA AVETI GRIJA DE NOI, POPORUL ASTA PROST CARE VA DAT VOTUL NECONDITIONAT.
4.   APA CALDA? trimis de
(23 oct 2014, 16:17:51
Serios, este 16:17 si "apa calda" la robinet nu curge...
5.   Zvonacul si raspandacul trimis de
(23 oct 2014, 17:10:28
Pe data de 7 octombrie am fost anuntati de Monitorul de Suceava ca populatia a ramas fara apa calda, ceea ce nu s-a intamplat in acea zi. Acum suntem anuntati ca de astazi dimineata avem apa calda, ceea ce inca nu s-a intamplat pana acum la 17:10. Cred ca informatorul(zvonacul) face exces de zel.
Rugam verificarea din mai multe surse a informatiei pentru a nu induce populatia in eroare.
6.   RE: De ce ce in Ucriana este posibil si la noi nu! trimis de
(23 oct 2014, 17:49:46
In tara vecina un deputat a fost aruncat de protestatari într-un tomberon plin cu gunoi, dupa care au pus un cauciuc si au turnat un lichid peste el. Directorul Spitalului Regional Cernauti a fost luat pe sus de subordonatii care il acuză de coruptie si aruncat în lada de gunoi, acolo a fost pus sa isi scrie demisia.
Uite de aia la ei se poate, au curajul sa protesteze.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei