Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 28 iul 2014 - Anul XIX, nr. 172 (5681)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Bilanț rutier

Creștere îngrijorătoare a numărului de accidente cu victime biciclişti, mopedişti sau motociclişti

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Analiza de bilanţ a Serviciului de Poliţie Rutieră Suceava cu privire la numărul accidentelor grave produse în primele şase luni ale acestui an arată că cele mai mari creşteri faţă de aceeaşi perioadă din anul precedent se înregistrează în rândul celor care se deplasează pe două roţi: în primul rând bicicliştii, dar şi mopediştii şi motocicliştii. Concluzia poliţiştilor rutieri este că prezenţa vehiculelor de acest gen a crescut în trafic, iar accidentele nu au întârziat să apară.

În primele şase luni ale acestui an, bicicliştii au fost implicaţi în 23 de accidente grave, cu şase mai multe decât în aceeaşi perioadă a anului trecut. În urma celor 23 de accidente au murit doi biciclişti, iar 21 au fost răniţi grav. Singura scădere este la numărul de decedaţi, în 2013, în primele şase luni, înregistrându-se trei biciclişti morţi în accidente rutiere. În cele mai multe cazuri, accidentele s-au produs din vina bicicliştilor. De multe ori, cei care se deplasau pe două roţi erau sub influenţa alcoolului şi au schimbat direcţia de mers fără a se asigura ori nu au dat prioritate. Foarte multe accidente grave cu biciclişti s-au produs şi prin banala cădere a acestora, fără a fi jenaţi de vreun alt vehicul.

Referitor la mopede şi motociclete, în prima parte a lui 2014 s-au înregistrat 14 accidente grave, cu opt mai multe decât în 2013. S-au înregistrat patru decedaţi, cu doi în plus faţă de anul 2013 şi 11 răniţi grav (+5). La fel ca în cazul bicicliştilor, şi la mopedişti numeroase accidente s-au petrecut pe fondul consumului de băuturi alcoolice ori al manevrelor neregulamentare. Permisele de conducere obligatorii pentru mopede sunt încă ignorate de mulţi din cei care se deplasează pe motoscutere, la fel şi căştile de protecţie. Şi motocicliştii au fost implicaţi în mai multe accidente grave în acest an, din care două mortale.

 

Statistica accidentelor grave în prima parte a lui 2014  

Analiza de bilanţ a Serviciului de Poliţie Rutieră Suceava arată că în acest an, în prima sa parte, în judeţ s-au înregistrat în total 135 de accidente grave, soldate cu 34 de morţi şi 118 răniţi grav. Numărul accidentelor este în uşoară creştere faţă de aceeaşi perioadă din 2013 (+9), persoanele decedate sunt ceva mai puţine (-3) în timp ce la capitolul răniţi grav creşterea este foarte mare (+50). 

A treia cauză a accidentelor, o arată analiza poliţiei, este indisciplina bicicliştilor. Este vorba de 17 accidente provocate de biciclişti, soldate cu un mort şi 16 răniţi grav.

Având în vedere aceste probleme, Serviciul Rutier Suceava a organizat mai multe acţiuni de control axate doar pe verificarea acestor categorii de participanţi la trafic. Controalele au şi un important rol preventiv, fiind împărţite pliante cu privire la regulile elementare de circulaţie. În privinţa mopediştilor, aceştia au adunat zeci de dosare penale pentru lipsa permiselor de conducere. Poliţiştii au în plan să organizeze  în continuare săptămânal acţiuni de control axate pe verificarea celor care se deplasează pe două roţi. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Creștere îngrijorătoare a numărului de accidente cu victime biciclişti, mopedişti sau motociclişti.
 Vizualizări articol: 1917 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Creștere îngrijorătoare a numărului de accidente cu victime biciclişti, mopedişti sau motociclişti5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei