Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 28 iul 2014 - Anul XIX, nr. 172 (5681)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Inuman

O bătrână de 80 de ani, găsită înfometată, într-un bordei improvizat în câmp

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O bătrână în vârstă de 80 de ani din comuna Stulpicani a fost găsită într-un bordei improvizat pe câmp, din ancheta derulată de poliţie rezultând că aceasta era într-o stare deplorabilă, înfometată, pe un pat improvizat din scânduri. Vinerea trecută, agenţii de la Postul de Poliţe Stulpicani s-au autosesizat, în urma informaţiilor care au ajuns la urechile lor, cu privire la faptul că localnica Veronica Corleciuc, în vârstă de 80 de ani, ar trăi în condiţii improprii, într-un bordei aflat pe câmp, în zona pârâului Şandrului. Poliţiştii s-au deplasat la faţa locului, unde au găsit-o pe femeie singură, culcată pe un pat de scânduri, într-o mizerie cruntă.

Conform subcomisarului Ionuţ Epureanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, „a fost solicitată intervenția unui echipaj medical pentru consultare și acordarea de îngrijiri medicale de specialitate, care a hotărât preluarea bătrânei și transportarea ei la Spitalul orășenesc Gura Humorului, unde aceasta a fost diagnosticată cu hipertensiune, artroză şi demență ușoară, rămânând internată sub observație”.

Din ancheta derulată de poliţie rezultă că bătrâna, încadrată cu grad de handicap, se află în îngrijirea surorii sale, Maria Dumbravă. Aceasta şi-a asumat să aibă grijă de sora sa încă de acum 14 ani.

Primarul comunei Stulpicani, Vasile Ostanschi, spune că bătrâna a fost mutată relativ recent din casa în care stătea cu sora sa în bordei.

„O comisie de la primărie a făcut un control la domiciliul femeii prin luna mai a acestui an, iar atunci nu existau problemele constatate acum. Bătrâna de 80 de ani locuia în casă cu sora sa, care era însoţitorul ei şi moştenitor. Am rămas total surprins că se poate ajunge la ceva atât de inuman, mai ales că este vorba de surori”, a spus primarul. 

Poliţia a anunţat că a sesizat Compartimentul de Asistență Socială din cadrul Primăriei orașului Frasin, pentru efectuarea în regim de urgență a unei anchete sociale. În funcţie de rezultatele anchetei se va stabili soarta bătrânei, fiind foarte posibil ca sora acesteia să fie decăzută din drepturile de însoţitor. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O bătrână de 80 de ani, găsită înfometată, într-un bordei improvizat în câmp.
 Vizualizări articol: 2479 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
O bătrână de 80 de ani, găsită înfometată, într-un bordei improvizat în câmp5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei