Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 19 oct 2013 - Anul XVIII, nr. 244 (5451)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Înşelăciune

I-a trimis toţi banii din casă unui escroc care i-a spus că fiul ei a avut un accident

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

După seria zecilor de suceveni înşelaţi de la începutul acestui an prin metoda accidentul, în ciuda mediatizării intense a acestor escrocherii şi a recomandărilor preventive de a nu deveni victimele unor astfel de măgării, zilele trecute poliţia a fost sesizată despre o nouă faptă comisă pe raza judeţului.

I s-a întâmplat unei femei din comuna Adâncata, Viorica A., în vârstă de 62 de ani.

Aceasta a povestit că miercuri a fost contactată telefonic de un individ care i-a spus că este avocatul fiului ei şi că acesta din urmă a comis un accident rutier cu victime, fiind internat la un spital din municipiul Iaşi.

Pretinsul avocat i-a solicitat părţii vătămate 2.500 de lei, bani ce urmau chipurile a fi daţi uneia dintre victimele pe care fiul femeii din Adâncata le-a lovit cu maşina.

Viorica A. i-a spus aşa-zisului avocat că nu are în casă decât 1.000 de lei, pe care, conform indicaţiilor primite prin telefon, i-a trimis printr-un serviciu de transfer bancar. Restul banilor, i-a comunicat femeia escrocului, urma să îi împrumute de pe la rude şi să-i trimită în momentul în care făcea rost de ei.

Când a revenit de la bancă, însă, femeia l-a găsit acasă pe fiul ei, care era bine mersi şi nu fusese implicat în nici un accident rutier.

Şi-a dat seama că a fost înşelată şi a sesizat poliţia.

„În cauză s-a întocmit dosar penal faţă de autori necunoscuţi, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune, în vederea identificării autorilor şi recuperării prejudiciului”, a transmis ieri purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava, inspectorul principal Ionuţ Epureanu.

Acesta a explicat că în cazul unui accident nu există noţiunea de plată a unor despăgubiri, decât în urma unei hotărâri judecătoreşti în acest sens sau dacă este făcută prin intermediul unor societăţi de asigurări. Epureanu a arătat că cel mai bine, pentru cei care sunt contactaţi de aşa-zişi avocaţi, după scenariul de mai sus, este să verifice dacă ruda în cauză a fost implicată într-un eveniment rutier (cereţi date despre unitatea medicală, de la poliţie sau parchet unde s-ar afla aceasta şi sunaţi pentru confirmare).

„Vârstnicii sunt o categorie extrem de vulnerabilă în ceea ce priveşte victimizarea prin astfel de infracţiuni. Explicaţi-le persoanelor vârstnice din familie că nu trebuie să dea curs nici unei solicitări de a plăti sume de bani, făcute de diverse persoane în numele dumneavoastră, fără să vă contacteze în prealabil pentru a le confirma veridicitatea solicitării”, a precizat purtătorul de cuvânt al poliţiei judeţene.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului I-a trimis toţi banii din casă unui escroc care i-a spus că fiul ei a avut un accident.
 Vizualizări articol: 1959 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 4 voturi
I-a trimis toţi banii din casă unui escroc care i-a spus că fiul ei a avut un accident4.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei