Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 10 iun 2013 - Anul XVIII, nr. 131 (5338)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Halucinant

Persoana fizică Nicolae Chiriac are proces cu primarul Nicolae Chiriac

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Absurdul şi ridicolul par să fi devenit sinonime cu ceea ce se petrece în România zilelor noastre. În judeţul Suceava, un primar are proces cu el însuşi pentru a obţine evacuarea dintr-o clădire în care administraţia locală a investit circa patru miliarde de lei vechi pentru modernizări. Se întâmplă în anul de graţie 2013 în oraşul Broşteni, iar pârâtul şi reclamantul sunt una şi aceeaşi persoană, adică Nicolae Chiriac.

Primarul recunoaşte că situaţia nu este normală, dar se justifică prin aceea că procesul a fost declanşat în perioada în care nu era primar. Ce evită să spună Nicolae Chiriac este că la vremea respectivă deţinea funcţia de viceprimar în Broşteni, la care mai apoi a renunţat, dar a rămas consilier local.

 

Scurt istoric al nebuniei de la Broşteni

Povestea începe în urmă cu mai mulţi ani, când Nicolae Chiriac a reuşit să cumpere, în 2001, de la Ministerul Industriilor, clădirea centralei termice numărul 1 din Broşteni, dar şi alte clădiri din oraş. Ulterior, în 2006, administraţia locală din Broşteni a decis să cumpere această clădire pentru a amenaja o piaţă agroalimentară. Printre cei care au votat în favoarea acestei tranzacţii s-a numărat şi Nicolae Chiriac, consilier local în mandatul 2004-2008. Gheorghe Balan, actual consilier local, susţine că la vremea respectivă a fost emisă şi o factură, dar care ulterior a dispărut. Şi Steliean Chirilă, fost primar al oraşului Broşteni în perioada 2004-2012, susţine că factura respectivă există şi este în valoare de 238 de milioane de lei vechi, inclusiv TVA.

„O copie după această factură există, dar originalul a fost luat de actualul primar pe motiv că are de modificat ceva în ea, iar apoi nu a mai adus-o înapoi la primărie. Cu hotărârea de Consiliu Local şi acea factură am devenit proprietari de drept ai clădirii, iar ulterior, când Nicolae Chiriac a încercat să sisteze lucrările de modernizare pe care le efectuam acolo, cererea sa a fost respinsă de Judecătoria Vatra Dornei”, a arătat ex-primarul Chirilă, actual consilier local.

Între timp, administraţia locală din Broşteni a investit circa patru miliarde de lei vechi în modernizarea pieţei agroalimentare pe care, teoretic, o avea în proprietate.

Şi în timp ce primăria investea aceşti bani, consilierul local de la acea vreme, actualul primar Nicolae Chiriac, stătea şi se uita cum averea sa creşte fără ca el să ridice un deget.

 

Nicolae Chiriac, şi reclamant şi pârât

În 2011, Nicolae Chiriac a acţionat în judecată Primăria Broşteni şi a cerut evacuarea pieţei agroalimentare pentru a putea reintra în proprietate. Acţiunea sa a fost respinsă de Judecătoria Vatra Dornei, dar anul trecut, în octombrie, omul de afaceri Nicolae Chiriac a înaintat recurs la Tribunalul Suceava.

Devenit între timp primar, Chiriac apare acum în proces în dublă calitate, reclamant şi pârât. În acelaşi proces este parte şi Consiliul Local Broşteni, dar consilierii locali Gheorghe Balan şi Steliean Chirilă spun că nimeni nu i-a anunţat de existenţa acestui recurs, deşi primarul era obligat s-o facă.

Zilele trecute, după ce au aflat de acest proces, consilierii locali au luat foc. O primă măsură a fost cea de demitere a viceprimarului Mihai Molodeschi, desemnat de primar să-i ţină locul la proces, şi care nu a anunţat pe nimeni de intenţiile omului de afaceri Nicolae Chiriac, total contrare intereselor pe care ar trebui să le aibă primarul Nicolae Chiriac. În consecinţă, au fost desemnaţi alţi consilieri locali care să reprezinte interesele administraţiei locale din Broşteni în lupta cu primarul Nicolae Chiriac.

 

Ce spune primarul Nicolae Chiriac

Nicolae Chiriac recunoaşte cu nonşalanţă existenţa acestui proces şi spune că a dat în judecată Primăria Broşteni pentru „rea-credinţă”. Actualul primar nu recunoaşte existenţa facturii de 238 de milioane de lei vechi la care face referire vechiul edil din Broşteni şi ca atare consideră că tranzacţia nu s-a încheiat.

Referitor la posibila încălcare a dreptului de proprietate de către Primăria Broşteni în perioada când s-au executat lucrările de modernizare a fostei centrale, Nicolae Chiriac are o versiune cel puţin hazlie.

„Eu am protestat în scris, la Primărie, la Poliţie şi la Comisia de Abuzuri din Parlament”, a arătat Nicolae Chiriac.

Ciudat este că deşi a considerat că-i este încălcat dreptul de proprietate, fostul viceprimar şi consilier local din Broşteni nu a chemat poliţia la faţa locului pentru a stopa lucrările.

În plus, ex-primarul Steliean Chirilă susţine că acţiunea iniţiată de Nicolae Chiriac în instanţă pentru a opri lucrările a fost respinsă de magistraţii de la Judecătoria Vatra Dornei.

„E ciudat să mă judec cu mine însumi, dar procesul a început când nu eram primar şi nu aveam de unde şti ce se va întâmpla. Sunt de acord că e o situaţie anormală, dar am moştenit ceea ce este la primărie şi cu bune şi cu rele”, a concluzionat edilul din Broşteni.

 

Următorul termen de judecată este în această săptămână

Primul termen al recursului a avut loc în luna mai, fără ca vreun consilier local din Broşteni să ştie acest amănunt. Magistraţii de la Tribunalul Suceava au acordat un nou termen, pe 13 iunie, dată la care aleşii locali din Broşteni spun că se vor prezenta pentru a apăra avutul administraţiei locale. Practic, primarul Nicolae Chiriac vrea să evacueze instituţia pe care o conduce, iar în acest fel investiţia de patru miliarde de lei vechi făcută din bani publici să intre în patrimoniul său. Eventual să închirieze piaţa agroalimentară către primăria pe care o conduce.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Persoana fizică Nicolae Chiriac are proces cu primarul Nicolae Chiriac.
 Vizualizări articol: 7445 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.44/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.4 din 9 voturi
Persoana fizică Nicolae Chiriac are proces cu primarul Nicolae Chiriac4.459

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Halucinant trimis de
(10 iun 2013, 11:08:46
Cred ca "tovarasul" nu afost la medic de mult. va recomand o internare la SOCOLA !
2.   Constitutia romana.. trimis de
(10 iun 2013, 11:32:27
asta e constitutia din romania.. se invarte se invarte..si ajunge intr-un punct unde se blocheaza... cei ce au facut legile.. nu au putut gandi decat pana la acel punct.. restu.. ii depaseste
3.   INCOPATIBILITATE = CONFLICT DE INTERESE -ANI trimis de
(10 iun 2013, 16:11:51
20 miliarde spalate prin Asociatia Ciobanasul, Neexecutarea rezolutiei procesului 511/334/2010 Investeşte cu formulă executorie Decizia civilă nr. 668 din 13 aprilie 2011 pronunţată de Tribunalul Suceava în dosarul 511/334/2010 al Judecătoriei Vatra Dornei , Judeţul Suceava . Fără cale de atac. Pronunţată în şedinţa publică de la 7 decembrie 2011, privind complexul comercial dobandit prin inselaciune ajutat de avocati si magistrati mituiti - prejuduciu Primariei 4 miliarde pe an. Este foarte bine protejat de Prefectura Suceava inclusiv dl COTIN
4.   Metoda a fost patentata de Olarean! trimis de
(10 iun 2013, 18:24:45
Nu va mirati deloc! In mandatul trecut primaria Radauti condusa de primarul Olarean a fost in proces cu cetateanul Olarean care a ocupat lacul din parcul Al. Sahia si nu a platit niciun leu pentru chirie si impozit, nici pentru teren, nici pentru luciul de apa! Cine a castigat? E lesne de dedus! A castigat cetateanul Olarean si a pierdut primaria pentru ca a trimis la proces doi papagali care trebuiau sa faca in asa fel incat primaria sa piarda!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei