Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 18 sep 2012 - Anul XVII, nr. 218 (5123)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Acuzaţii

“M-au pus să fac curat în curtea postului de poliţie, după care m-au rupt în bătaie şi m-au abandonat în şanţ”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Un bărbat în vârstă de 60 de ani, din comuna Dumbrăveni, susţine că a fost pus să facă curat în curtea postului de poliţie din localitate, după care şeful de post din localitate şi un ajutor de-al acestuia l-au bătut cu sălbăticie, lovindu-l cu picioarele şi cu un baston de cauciuc, iar la final l-au urcat în maşină şi l-au abandonat într-un şanţ, deşi victima a cerut o ambulanţă să meargă la spital.

Toate astea, mărturiseşte victima, Dragoş Daniliuc, pentru că nu a vrut să recunoască un furt de care este acuzat de poliţişti.

 

Audieri cu picioarele şi bastonul de cauciuc

Întreaga poveste s-ar fi petrecut la sfârşitul săptămânii trecute. Vineri dimineaţă, Dragoş Daniliuc a fost luat de acasă cu maşina poliţiei pentru a fi adus la audieri.

Bărbatul povesteşte că după el a venit agentul Cristian Florin Tabarcea, care l-a dus la postul de poliţie şi, cum şeful de post, Cristian Tuduruţă, nu ajunsese încă, agentul l-a pus la treabă.

“Mi-a spus să fac ordine prin curtea postului, să strâng vreascurile de pe jos”, explică Dragoş Daniliuc.

După aproximativ jumătate de oră, continuă sexagenarul, a venit şi şeful de post şi l-au chemat înăuntru, pentru audieri.

Dragoş Daniliuc povesteşte că odată intrat în sediul postului de poliţie, a început să fie acuzat de mai multe fapte, printre care furtul unui butoi de plastic din curtea unei localnice, aceasta din urmă, explică victima, “prietenă bună de-a poliţiştilor”.

“N-am cum să recunosc ceva ce nu am comis. Prima oară am fost lovit de şeful de post cu picioarele în piept, apoi m-a luat la bătaie agentul Tabarcea, care a scos bastonul şi a început să mă lovească din toate poziţiile”, declară bărbatul în vârstă de 60 de ani.

Dragoş Daniliuc, bolnav de diabet, îşi aminteşte că era întins pe jos şi că abia mai putea vorbi de la bătaia pe care a primit-o. Agentul Tabarcea, susţine el, i-a oferit bani, chipurile, pentru că a făcut curăţenie în curtea postului. „Voiau să mă ducă la crâşmă, să mă îmbete, pentru ca eu apoi să nu mai am nimic de zis, însă am refuzat. I-am rugat să mă ducă la spital. M-au scos prin spate, m-au urcat în maşina lor, m-au dus pe un drum izolat şi m-au lăsat acolo, în şanţ”, mai spune bărbatul, care e plin de vânătăi pe corp.

Şi-a scos certificat medico-legal şi a făcut plângere împotriva poliţiştilor care l-au snopit în bătaie.

 

“Îi este frică să se întoarcă acasă. Nu pot să înţeleg de ce l-au bătut cu atâta înverşunare, ca-n Evul Mediu”

Dragoş Daniliuc a ajuns în cele din urmă la Spitalul Judeţean Suceava, după ce un nepot de-al lui, care l-a văzut bătut măr, a sunat la ambulanţă.

Sexagenarul are şi mai mulţi martori care l-au văzut când a fost luat de poliţie şi, după câteva ore, când a revenit la domiciliu plin de lovituri pe corp. “Abia mergea, făcea câţiva paşi, cădea, şi tot aşa. Vorbea greu şi se vedea că a fost bătut”, explică un tânăr care l-a văzut în acea zi pe Dragoş Daniliuc şi l-a anunţat pe nepotul acestuia.

Aurica Daniliuc, sora reclamantului, povesteşte că l-a găsit pe acesta în spital şi că, după externare, fratele ei a rămas la ea, în municipiul Suceava.

“Îi este frică să se întoarcă acasă, se simte ameninţat. El nu are pe nimeni. Nu pot să înţeleg de ce l-au bătut cu atâta înverşunare, ca-n Evul Mediu”, e revoltată Aurica Daniliuc.

 

IPJ Suceava a cerut Parchetului să facă cercetări

Reclamaţia lui Dragoş Daniliuc a ajuns şi la urechile mai marilor Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava, care au cerut o anchetă internă în acest caz, cercetările fiind preluate de ofiţeri din cadrul Biroului de Control Intern.

Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Suceava, inspectorul principal Ionuţ Epureanu, Dragoş Daniliuc a fost într-adevăr audiat vineri la postul de poliţie din Dumbrăveni, într-o cauză de furt în care bărbatul este suspect.

“A refuzat să dea declaraţii, iar acest lucru a fost consemnat de poliţiştii din localitate   într-un proces verbal”, a declarat Epureanu, precizând că în privinţa reclamaţiei de purtare abuzivă a celor doi poliţişti indicaţi de reclamant a fost sesizat Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava.

 

Poliţistul Tabarcea, scandal după scandal

Unul dintre cei doi poliţişti incriminaţi în acest caz, agentul Tabarcea, a mai fost protagonistul unui scandal în urmă cu câteva luni. La mijlocul lunii iulie a.c., agentul de la Dumbrăveni a fost acuzat că, împreună cu alţi indivizi, a participat la agresarea unui tânăr din Văratec - Salcea, a cărui maşină a fost blocată în trafic, iar respectivul, Pavel Hlamagă, în vârstă de 21 de ani, a fost lovit de mai multe ori cu o bâtă în cap, ajungând la spital.

În grupul de atacatori, susţin mai mulţi martori, era şi agentul Cristian Florin Tabarcea, aflat în timpul liber.  

„Mergeam din Suceava spre casă şi am văzut că maşina poliţistului Tabarcea, un Audi A6 cu volan pe dreapta, mă urmăreşte. Au încărcat un microbuz cu băieţi şi m-au aşteptat la intrarea în Văratec. Am fost blocat în trafic, maşina mi-a fost fărmată, iar apoi m-au bătut cu bâta. Noi, eu cu fraţii, eram trei, iar ei erau vreo 12, cu tot cu domnul poliţist în civil. După ce am sunat la 112, primii poliţiştii ajunşi la faţa locului l-au făcut plecat pe colegul lor”, povestea victima la acea vreme.

De cealaltă parte, poliţistul Tabarcea a susţinut că a ajuns întâmplător în zonă, a oprit să vadă ce se întâmplă şi a căzut nevinovat la mijloc în tot acest scandal.

Şi în acest caz, cercetările au fost preluate de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului “M-au pus să fac curat în curtea postului de poliţie, după care m-au rupt în bătaie şi m-au abandonat în şanţ”.
 Vizualizări articol: 1495 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.3 din 3 voturi
“M-au pus să fac curat în curtea postului de poliţie, după care m-au rupt în bătaie şi m-au abandonat în şanţ”1.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   POFTIM ..in cine sa ai incredere trimis de
(18 sep 2012, 11:13:38
Uite cine sunt acesti indivizi.. poftim in cine sa-ti pui increderea..Astia.s mai rau decat camatarii si nimeni nu-i da afara..poftim comunitatea europeana
2.   Mihhaela trimis de
(18 sep 2012, 13:22:00
Politisti de doi bani!!...De ce nu sunt zburati din politie si din comuna?
3.   Politia lui Peste! trimis de
(18 sep 2012, 13:33:40
Dar cum inca mai lucreaza individul asta in politie? Asta nu merita angajat nici sa faca curat in grajd la porci. Ce anchete interne se fac domnule iepureanu?
4.   * trimis de
(18 sep 2012, 14:05:41
părerea mea-i că i-a aplicat o "preventivă"
probabil pentru nişte gânduri necurate,ceva
plus că Poliţia SE VEDE BINE . E activă !!!
să nu-i vină gânduri d-astea ... şi altcuivahappy
5.   .... trimis de
(18 sep 2012, 14:15:56
daca nu se gaseste vreunu sa il gadile la tendoane......asa le trebe....daca ei isi fac legea singuri....eu de ce nu as face-o pe a mea?:))))),umblatile fratilor la jugulare si tendoane...sa vedeti daca mai sunt si altii care fac la fel ca ei dupa....
6.   Hopa... trimis de
(18 sep 2012, 17:13:46
Cristisor...ti se cam infunda tata. Vad ca nu te ai potolit dupa ultima istorie...Pacat
7.   Easy trimis de
(18 sep 2012, 21:05:01
Dar ce tare v-ati ambalat ,fratilor,ca politia e asa si pe dincolo...dar la urma urmelor e cuvantul lui contra cuvantului politistului. saracul om,nu? dar daca era vinovat de-adevaratelea de furt? ca in ziua de azi vine hotul si te fura,si daca-i zici ceva,te da in judecata pentru agresiune. De ce nu zice nimic nenea reporterul de faptul ca de saptamani,politistii fac noaptea verificari pe camp,ca se fura de pe ogoare ca-n codru si ca te poti trezi si cu capul spart daca incerci sa aperi ce-i al tau. E usor sa faci comentarii,dar eu nu mai cred tot ce scriu reporterii astia ca nu totdeauna ei verifica faptele... eu sunt din Dumbraveni si nu am auzit de conflict,iar nenea ala nu prea imi inspira incredere.
8.   Comentariu trimis de
(18 sep 2012, 23:56:38
e o schrba sa ajungi in romania ..... sa vezi toate autoritatile
9.   Pentru ce atat scandal? trimis de
(19 sep 2012, 10:39:35
voi ati vazut pentru ce era incriminat marele hot? pentru furtul unui butoi de plasic din curtea unei vecine (ce era si vreo cumatra de-a politistilor).deci...daca ii spui ceva de origini vre-o unei cotoharle (ca numai ei si Dumnezeu stiu ce era , de fapt , intre ei), cotoharla ce are cunostinte apropiate prin postul de politie, risti sa iti iei smardoiala cum n-ai vazut in viata ta.eu stiam ca din buzunarul meu dau bani politistilor sa aiba grija de siguranta mea, nu sa bata si sa umileasca prin sectiile lor mosnegi de 60 de ani.daca s-ar face ancheta pe bune, i-as da afara si le-as lua toate drepturile de pensie pentru anii in care au lucrat.pentru ca ei au cotizat la CAS din banii pe care si mosneagul i-a dat la stat.asa ca hai sa dam bani la dobitoci ca sa avem cine sa ne indrepte coastele
P.S. : rahiticul si semianalfabetul de Tuduruta cum de nu se ia de vre-un taietor de lemne din padure? se teme ca s-ar putea sa umble el cu vreascurile rupte>?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei