Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 4 iul 2012 - Anul XVII, nr. 153 (5058)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Neputinţă în fața sistemului care nu face nimic

 

„Să ne unim forțele și să-i otrăvim noi, locuitorii! Ce naiba! Ne-om lasă exterminați de niște javre bolnave și înfometate? Otrăvirea, cel mai bun lucru! că șobolanii. La curățenie GENERALĂ!”

Sunt revoltată și dezgustată de societatea în care trăiesc. Da, sunt o iubitoare de „javre bolnave și înfometate” și sunt neputincioasă. Sunt neputincioasă în fața sistemului care nu face nimic, în fața „oamenilor cu suflet”, în fața tuturor vorbelor mincinoase și a promisiunilor neîmplinite. Nu înțelegeam de unde venea atâta ură, dar acum înțeleg pentru că urăsc și eu.

Nu mă bucură să văd haite de câini cum hoinăresc prin oraș, dar nu mi-e frică de ei. Nu am fost atacată, nu mă feresc. Dar de unde atâta ură? De unde atâta lipsă de respect pentru niște ființe, pentru viață? Indiferența autorităților și impotența acestora ar trebui să vă înfurie, nu niște suflete care nu au votat pentru o viață în ploaie, în arșiță și în geruri cumplite. De ce nu vă îndreptați frustrarea spre cei care vă promit „stelele de pe cer”? Cei care nu au găsit o metodă mai bună decât stârpirea „pericolului public”...

Aveam grijă de doi căței în drumul meu zilnic, Negruță și Fifi, suflete calde care mă așteptau în fiecare zi cu bucurie și îmi ofereau dragostea lor simplă și nefățarnică fără să aștepte nimic în schimb, până într-o zi când au dispărut. Se pare că așa au înțeles autoritățile „tăierea răului de la rădăcină”, prin vânarea căţeilor sterilizați, blânzi... cu care nu ai mult de lucru și după care nu trebuie să alergi tot orașul. Rușine să vă fie!  Și nu sunt singura de aceeași părere: zilele trecute am purtat o discuție cu o doamnă care mă văzuse mângâind un vechi prieten patruped, acesta fiind protejatul dumneaei. Cu lacrimi în ochi mi-a povestit cum cățeii care îi alinau bătrânețea, căței pe care dânsa i-a sterilizat, i-a hrănit, au așteptat-o într-o dimineață fără viață, otrăviți. Tot ea zicea că autoritățile nu au făcut nimic chiar dacă a făcut numeroase apeluri.

Au trecut atâția ani, au trecut atâtea fonduri prin mâinile celor care ar fi avut puterea să facă ceva, dar se pare că altele sunt prioritățile. I-așinvita să stea câteva minute la adăpost, să vadă cum câinii fără putere sunt mâncați de vii, cum puii nu au nici o șansă. Sunt sigură că nu i-ar mișca suferința unor ”javre bolnave și înfometate”, dar ar promite îndreptarea situației, căci așa e la noi, „dă-le ce vor să audă, dacă vrei să ai succes”.

E trist. Vom pretinde în continuare că suntem ființe superioare, civilizate, dar până acum nu am dat dovadă decât de josnicie și slugărnicie.

Oana ZAHARIA

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Neputinţă în fața sistemului care nu face nimic.
 Vizualizări articol: 1337 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.82/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.8 din 11 voturi
Neputinţă în fața sistemului care nu face nimic3.8511

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei