Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 2 feb 2015 - Anul XX, nr. 25 (5837)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Meşterul Nole

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Scriu sub imperiul sentimentelor contradictorii stârnite de abia terminata finală masculină de la Open-ul Australian. S-o spune că prima impresie contează, dar eu rămân cu ultima: încă un 6-0! După alte două asemenea scoruri în semifinale, după încă unul în sferturi. Cam mult, touşi. Împins de curiozitate, am scormonit prin istoria turneului de la antipozi, fondat în 1905, şi n-am mai găsit niciun precedent cu “lăptărese” în finală şi în ambele semifinale. Aplicând acelaşi filtru la celelalte turnee de Slam, am găsit ceva similar la Roland Garros 2004 şi la Wimbledon… 1891! Şi nimic la americani. Ce folos că Wawrinka are arme fabuloase în dotare dacă n-are răutatea să-şi răpună adversarul cu ele?! Dacă Nadal nu se accidenta în finala de anul trecut, aproape sigur elveţianul rămânea pe sec la Slam-uri. Ce folos că Murray are răutatea respectivă, dacă serviciul său secund n-ar intra între primele la fete?! Murray a fost aproape de formatul său cel mai bun, dacă nu făcea cadou primul tie-break (s-a pripit la acel voleu atât de simplu…), ar fi păstrat şanse reale pentru restul meciului. Dar dacă trebuie să munceşti ca la stuf pe serviciu, aproape game de game, sfârşeşti prin a ceda dezonorant. De la 2-0 pentru Murray în setul 3, s-a ajuns la 3-6, apoi 0-6! Aici e şi meritul lui Djokovic, jos cu pălăria în faţa sa, a ajuns deja la 8 Slam-uri, mai are doi paşi până când numărul lor se va scrie cu două cifre, club din care fac parte deocamdată doar 7 jucători. Iar dacă va câştiga la Roland Garros, obiectiv devenit deja prioritar, va pătrunde într-un alt grup exclusivist, acela al jucătorilor câştigători al tuturor Slam-urilor (Don Budge, Emerson, Laver, Agassi, Federer, Nadal).

Aşadar, deşi presărat cu suprize mari pe parcurs, turneul australian a fost câştigat de primii favoriţi, atât la băieţi, cât şi la fete. Apropo de fete, poate ne grăbim s-o pensionăm pe Serena, numai că serviciul său se poate păstra în ciuda vârstei, chiar perfecţiona, iar în majoritatea meciurilor va fi mai mult decât suficient. Şarapova a încercat, nimic de zis, dar se vede limpede că nu e ea însăşi în faţa Serenei. Dar destul cu tenisul la această rubrică, mulţumesc iubitorilor de fotbal că l-au tolerat.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Meşterul Nole.
 Vizualizări articol: 1364 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Meşterul Nole5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Tolstolob umplut La Hârjăuca, pe Valea Ichelului, în Basarabia, mănăstirea veche de trei veacuri, am g[sit-o pe Valentina Podgurschii, cea care găteşte pentru sfinţii părinţi, am aflat-o pregătind orețetăcu un nume straniu: „Tolstolob... Citeşte