Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 10 iun 2014 - Anul XIX, nr. 131 (5640)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Filatelie

Emisiunea de mărci poştale „150 de ani de la înfiinţarea Universităţii Naţionale de Arte”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cu prilejul împlinirii unui secol și jumătate de la semnarea, în iunie 1864, de către domnitorul Alexandru Ioan Cuza, a decretului de înființare a Școlii de Belle Arte din București, Romfilatelia a pus în circulaţie, începând cu data de 28 mai a.c., emisiunea de mărci poştale intitulată „150 de ani de la înfiinţarea Universităţii Naţionale de Arte”.

Timbrul emisiunii, cu valoarea nominală de 8,10 lei, este ilustrat cu portretul pictorului Theodor Aman, artist desăvârșit și unul dintre părinții învățământului artistic de ținută academică din București. Imaginea reprodusă pe timbru îl înfățișează pe Theodor Aman la vârsta maturității, sprijinit nonșalant de o masă sculptată. Fundalul reliefează recuzita specifică atelierelor fotografice din a doua jumătate a secolului al XIX-lea, decorat cu scenografii din carton cu coloane și detalii ornamentale. Pe manșeta coliței este reprodusă o imagine veche din atelierul maestrului George Demetrescu Mirea, în care pictorul (șeful secției de pictură, profesor titular și director al Școlii de Arte Frumoase din București) este înconjurat de elevii clasei sale de pictură din anul 1921.

Printre personalitățile remarcabile ale vieţii artistice ale căror destine au fost legate de Universitatea Națională de Arte, în calitate de foști profesori sau studenți, se reliefează pregnant nume caȘtefan Luchian, Constantin Brâncuși, Victor Brauner, Dimitrie Paciurea, Gheorghe Petrașcu.

Timbrul aniversar este completat cu un plic „prima zi”, emisiunea fiind machetată în coli de 32 de timbre, minicoli de şase timbre și coliță dantelată.

Emisiunea de mărci poștale„150 de ani de la înființarea Universității Naționale de Arte” poate fi achiziţionată de la toate magazinele Romfilatelia din Bucureşti şi din ţară.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Emisiunea de mărci poştale „150 de ani de la înfiinţarea Universităţii Naţionale de Arte”.
 Vizualizări articol: 1152 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Emisiunea de mărci poştale „150 de ani de la înfiinţarea Universităţii Naţionale de Arte”5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei