Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 10 iun 2014 - Anul XIX, nr. 131 (5640)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Set de trei monede

Emisiune numismatică dedicată aniversării a 150 de ani de la înfiinţarea Senatului României

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Banca Naţională a României (BNR) a lansat în circuitul numismatic, începând cu data de 2 iunie a.c., un set de trei monede (aur, argint şi tombac cuprat) dedicat aniversării a 150 de ani de la înfiinţarea Senatului României.

Exceptând valoarea nominală (100, 10, 1 leu), cele trei monede din set (aur, argint şi tombac cuprat) prezintă pe avers o imagine parțială a Palatului Parlamentului din București, o secvenţă din timpul unei ședințe a Senatului, stema României, anul de emisiune 2014 și inscripția în arc de cerc „ROMANIA”.

Reversul comun tuturor monedelor prezintă portretul domnitorului Alexandru Ioan Cuza și cel al mitropolitului Nifon - primul președinte al Senatului, numele acestora, inscripția în arc de cerc „150 DE ANI DE LA INFIINTAREA SENATULUI” și anul evenimentului aniversat - 1864.

Monedele sunt ambalate separat în capsule de metacrilat transparent. Seturile de monede sunt însoţite de broşuri de prezentare a emisiuni numismatice, redactate în limbile română, engleză şi franceză. Broşurile includ certificatul de autenticitate al emisiunii, pe care se găsesc semnăturile guvernatorului şi casierului central ai BNR.

Tirajul pentru această emisiune este de 150 de seturi de monede (aur, argint și tombac cuprat), cărora li se adaugă încă 250 de monede din argint.

Preţurile de vânzare sunt 1.870 de lei, exclusiv TVA, pentru setul de trei monede (aur, argint şi tombac cuprat), inclusiv broşura de prezentare, şi 310 lei, exclusiv TVA, pentru moneda din argint. Monedele dedicate aniversării a 150 de ani de la înfiinţarea Senatului României au putere circulatorie pe teritoriul României. Lansarea în circuitul numismatic se realizează prin sucursalele regionale Bucureşti, Cluj, Iaşi şi Timiş ale BNR.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Emisiune numismatică dedicată aniversării a 150 de ani de la înfiinţarea Senatului României.
 Vizualizări articol: 1341 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Emisiune numismatică dedicată aniversării a 150 de ani de la înfiinţarea Senatului României3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei