Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 16 apr 2013 - Anul XVIII, nr. 88 (5295)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Muzeul de Ştiinţele Naturii

33 de icoane bizantine, realizate de elevi, în expoziţia „Fereastră spre cer”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Cercul de pictură bizantină pe lemn „Bizantin Art”, de la Şcoala Gimnazială Nr. 4 Suceava, condus de profesorii Eugenia-Ana Chilimon şi Traian Chilimon, împreună cu elevi de la Palatul Copiilor Suceava, au organizat, pentru al şaselea an consecutiv, expoziţia „Fereastră spre cer”, vernisată vineri, la Muzeul de Ştiinţele Naturii Suceava.

Se simeze au fost expuse 33 de lucrări, icoane bizantine executate pe lemn cu foiţă de aur în tehnica tempera. La vernisaj au participat „meşterii”, elevii care au realizat icoanele, după toate canoanele picturii bizantine, profesorii îndrumători, profesori de la Palatul Copiilor Suceava şi de la Şcoala Nr. 4 Suceava, dar şi părinţi ai elevilor.

 

Expoziţii dedicate sărbătorilor pascale

Profesorul Traian Chilimon ne-a spus că mulţi dintre copiii care şi-au făcut „ucenicia” la Cercul de pictură bizantină pe lemn „Bizantin Art” sunt acum liceeni şi studenţi, dar, când au timp, vin cu plăcere la acest atelier duhovnicesc. „Şi această expoziţie este dedicată sărbătorilor pascale. Copiii au încă icoane în lucru, pe care vor să le finalizeze până pe 27 aprilie, când expoziţia <Fereastră spre cer> va fi mutată de la Muzeul de Ştiinţele Naturii la Iulius Mall Suceava. Preconizăm că pe simeze vor fi expuse peste 55 de icoane bizantine, pe care publicul le va putea admira până după sărbătorile de Paşti”, a explicat Chilimon.

El a adăugat că la începutul lucrului, micii „iconari” rostesc o rugăciune specifică, intitulată „Rugăciunea zugravului”. Munca elevilor de la Şcoala Gimnazială Nr. 4 Suceava şi de la Palatul Copiilor a fost concretizată până acum prin zeci de expoziţii, în diferite locaţii: Şcoala Nr. 4 Suceava, Eco Şcoala Nr. 10 Suceava, Eco Şcoala „Ion Creangă”, Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava, Carrefour, Inspectoratul Judeţean Suceava şi Iulius Mall Suceava, Muzeul de Ştiinţele Naturii Suceava. Cei mai buni elevi „iconari” participă, an de an, la Olimpiada Meşteşugurilor Tradiţionale, de fiecare dată ocupând locuri fruntaşe.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 33 de icoane bizantine, realizate de elevi, în expoziţia „Fereastră spre cer”.
 Vizualizări articol: 825 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
33 de icoane bizantine, realizate de elevi, în expoziţia „Fereastră spre cer”5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei