Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 4 iul 2012 - Anul XVII, nr. 153 (5058)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Narcis SIRETEANU

Narcis SIRETEANU


Turcescu, Lăzescu şi săbiile lor în erecţie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Una dintre nuvelele satirice de forţă ale literaturii române se numeşte „Vine doamna şi domnul gheneral”, scrisă de Gheorghe Brăescu – el însuşi ofiţer, chiar general - şi publicată în anul 1918.

Subiectul e delicios: anunţata vizită a unui general cu soaţa sa într-un orăşel de provincie moldovenesc provoacă o agitaţie fenomenală, de parcă însuşi vreun sfânt de capacitate mai mică s-ar fi hotărât să se paraşuteze în respectivul punct de pe harta lumii. Astfel, la semnalul venit de la conducerea urbei, întreaga suflare este antrenată într-o regie complicată, menită a satisface exigenţele înaltului cuplu vizitator. Care până la urmă îşi contramandează vizita.

Aşa era odinioară. Fiecare om de rând avea o slăbiciune pentru haina militară. Iar muieretul, ce să mai vorbim... Pentru reprezentantele sexului delicat, erau de-ajuns doi epoleţi şi o sabie sau un revolver la cingătoare, ca să se simtă inundate de secreţiile fierbinţi ale dragostei, în gogoşarii capitonaţi, care le ţineau loc de bikini... Probabil că sabia o fi vreun simbol falic...

Lucrurile nu s-au schimbat peste decenii decât vag, pe la nuanţe. Este adevărat, femeile nu se mai inundă aşa de uşor cu fluidele iubirii, decât de la un anumit grad ofiţeresc în sus, iar stagiul militar nu mai e obligatoriu. Dar armata a rămas una dintre acele puţine instituţii în care populaţia îşi manifestă încrederea.

Sunt curios ce încredere va mai avea populaţia în armată, după dezvăluirile care i-au vizat pe vânătorii de grade militare. Politicieni din toate partidele, plus vedete jurnalistice, alde Turcescu şi Lăzescu.

Se speculează, în aceste zile, pe seama mizei care i-a mânat pe ei să-şi împartă gradele militare ca pe nişte mărfuri de la solduri. S-a zis că vizează cine ştie ce lefuri, cine ştie ce avantaje materiale, de care nu se mai satură.

S-ar putea ca lucrurile să fie mult mai simple şi să ţină de infantilismul protipendadei politice, înfrăţite uneori cu protipendada jurnalistică. Exponenţii acestor două tagme vor grade militare înalte doar pentru că dau bine în CV sau pentru că dau bine la gagici.

V-aţi uitat vreodată cu atenţie la Lăzescu, fostul şef al TVR, dat afară pentru incompetenţă prost mirositoare ? Înfrângeţi-vă repulsia şi uitaţi-vă la el. O să vedeţi pe faţa lui că nu vorbesc aiurea.

 

Acest text este un pamflet şi trebuie tratat ca atare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Turcescu, Lăzescu şi săbiile lor în erecţie.
 Vizualizări articol: 909 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Turcescu, Lăzescu şi săbiile lor în erecţie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei