„Valorificarea florei spontane”



„Valorificarea florei spontane”
„Valorificarea florei spontane”

„Despre teatrul străjeresc”
„În coloanele ziarului nostru a fost relevată nu odată activitatea teatrului străjeresc al Ținutului Suceava. Revenim de data aceasta cu aceleași cuvinte de laudă meritată. Și ne gândim în primul rând la d. dr. Vlad Bănățeanu, comandantul Ținutului Străjeresc Suceava, din inițiativa căruia a luat ființă această înjghebare de teatru, menită să umple un gol în sufletul tineretului școlăresc. Că acest gol există, concretizat în dorința de-a petrece odată sau de două ori pe săptămână câteva clipe de uitare de sine într’o atmosferă de frumos creată de artă, deci de teatru, o dovedește în modul cel mai elocvent numărul covârșitor de mare de elevi care participă la reprezentațiile date la această înjghebare artistică a teatrului străjeresc. De câte ori ne-a fost dat să venim spre a observa realizările acestei înjghebări de atâtea ori am putut vedea sala Teatrului național plină, uneori chiar până la refuz”.
„Suceava”, Anul I, nr. 264, 19 Noemvrie 1939.
„Valorificarea florei spontane”
„Din primăvară pînă spre toamnă, meleagurile sucevene cu întinsele păduri de brad și molid, cu nelipsitele crînguri de tei, ori cîmpurile ce străjuiesc domoala revărsare a dealurilor, îmbracă neasemuit de frumoasa podoabă pe care în cărțile de geografie o întîlnim sub denumirea de floră spontană. În tot acest timp, pădurile și cîmpurile răsună de glasurile voioase ale pionierilor și școlarilor ce strîng această bogăție pentru a o valorifica prin Întreprinderea regională de plante medicinale. Numai în primele 9 luni ale anului s-au achiziționat 9859 kg flori de tei, 4120 kg mușețel, 2498 kg nalbă de cîmp și alte flori și plante care au făcut ca Întreprinderea regională de plante medicinale Suceava să realizeze planul anual la produsele din flora spontană în proporție de 449 la sută”.
„Zori Noi”, Anul XIII, nr. 3406, Suceava, Vineri 14 noiembrie 1958.



Recomandări

Mierea din zona de munte a Sucevei are efect antibacterian similar sau mai bun decât mierea de Manuka

Cercetători din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava au demonstrat că mierea din zona de munte a Sucevei are efect antibacterian similar sau mai bun decât mierea de Manuka
Cercetători din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava au demonstrat că mierea din zona de munte a Sucevei are efect antibacterian similar sau mai bun decât mierea de Manuka

Mierea din zona de munte a Sucevei are efect antibacterian similar sau mai bun decât mierea de Manuka

Cercetători din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava au demonstrat că mierea din zona de munte a Sucevei are efect antibacterian similar sau mai bun decât mierea de Manuka
Cercetători din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava au demonstrat că mierea din zona de munte a Sucevei are efect antibacterian similar sau mai bun decât mierea de Manuka