„Cu rachiu începi, cu rachiu sfârșesci…”
„Biserica noastră, sau mai bine dis servitorii ei, întroduc pe credincioși în sînul bisericii cu oca plină. Întâiul pas, ce-l face omul spre a întra în sânul bisericii, îl duce la cârșmă și numele de botez ce-l poartă cei mai mulți dintre noi îl primim adese în urma sfatului cârșmariului…Ultimul pas ce-l face omul este cel sub pământ și ultima jertfă constă earăși și aice pe lângă un șipușor de vin și mai multe altele pline de rachiu. Cu rachiu începi, cu rachiu sfârșesci, tot spre lauda și mărirea celui de sus”.
„Revista Politică”, Anul II, nr. 1, Suceava, 15 Mai 1887.
„Urgia răsboiului”
„Urgia răsboiului s-a dezlănțuit ca o strașnică cumpănă asupra țerișoarei noastre. Ea și-a aflat culmea în ocupațiunea rusească, când dușmanul a cuprins întreg teritoriul dintre albia Siretiului și valea adâncă a Moldovei, tăbărând în număr de zeci de mii în comunele resfirate între Gura Humorului și Valea Putnei, până adânc în Fundu-Moldovei și Ciocănești. Înaintarea falnică a Rușilor s-a sdrobit lovindu-se de stâncile Mestecănișului, pe care le-au scăldat într-un potop de sânge. Pe urma dușmanului au rămas numai jale și cea mai adâncă mizerie”.
„Viata Nouă”, Anul III, Nr. 153, Mai 1915.
„Cooperativele de credit și economii”
„Cele 61 de cooperative de credit și economii din regiunea Suceava au un fond de bază de peste 8 milioane lei. De la înființare și pînă acum, cooperativele de credit și economie din regiune au acordat 3.568 de credite în valoare de 5.699.000 lei. Dintre acestea, 392 de credite au fost acordate în primul trimestru al acestui an. Cu creditele respective, țăranii muncitori și-au cumpărat 1.731 animale, inventar agricol și și-au construit grajduri. Văzînd avantajele pe care le au membrii cooperatori, în cursul lunii martie s-au mai înscris în cooperativă încă 1500 de membri, cu un capital social de peste 500.000 lei”.
„Zori Noi”, Anul XI, nr. 2943, Suceava, Mai 1957.