Sănătate Publică

Unitățile de procesare din județ, verificate de comisari europeni



Unitățile de procesare din județ, verificate de comisari europeni
Unitățile de procesare din județ, verificate de comisari europeni

Comisarii europeni vor efectua un nou control la unitățile de procesare din județ. Anunțul a fost făcut de către șeful Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, doctor Petrea Dulgheru (foto), care a precizat că acțiunile de control vor demara chiar în această săptămână.
Comisarii europeni vor inspecta unități de procesare lapte din județ, pentru a verifica în ce condiții își desfășoară activitatea acestea și modul în care se implementează normele uniunii europene în ceea ce privește siguranța alimentelor.
Conducerea DSVSA Suceava atrage atenția administratorilor de unități procesatoare că specialiștii europeni și-ar putea extinde controlul.
„În mod normal ei vor inspecta unitățile autorizate pentru comerțul intracomunitar și export în țările terțe, dar pot să se abată de la acest protocol, de aceea conducerea DSVSA Suceava atrage atenția tuturor operatorilor din industria alimentară să fie pregătiți pentru vizită”, spune Petrea Dulgheru.
La controlul anterior al comisarilor europeni, DSVSA Suceava a ieșit printre primele direcții din țară ca activitate, însă comisarii europeni au fost de părere că veterinarii bucovineni sunt indulgenți. O problemă semnalată de comisarii europeni a fost utilizarea în unitățile de prelucrare din județ a laptelui neconform, care nu îndeplinește standardul impus de UE. Laptele provenit de la crescători sau din ferme românești care depășește aceste valori este mai prost plătit și nu poate fi comercializat decât pe piața internă, la fel ca și produsele derivate din el.



Recomandări

Profesori și elevi ai Colegiului Tehnic de Industrie Alimentară Suceava – promotori ai excelenței europene în educația din domeniul lactatelor, prin participarea la proiectul AEDIL Dairy CoVE

Profesori și elevi ai Colegiului Tehnic de Industrie Alimentară Suceava –  promotori ai excelenței europene în educația din domeniul lactatelor, prin participarea la proiectul AEDIL Dairy CoVE
Profesori și elevi ai Colegiului Tehnic de Industrie Alimentară Suceava – promotori ai excelenței europene în educația din domeniul lactatelor, prin participarea la proiectul AEDIL Dairy CoVE

Alertă sanitar-veterinară tot mai apăsată după ce febra aftoasă a dus la pierderea a peste 20.000 de bovine, în Ungaria și Slovacia

Alertă sanitar-veterinară tot mai apăsată după ce febra aftoasă a dus la pierderea a peste 20.000 de bovine, în Ungaria și Slovacia