Un restaurant din orașul britanic Devon își aduce contribuția la programul de protecție a veverițelor roșii, servind feluri de mâncare preparate cu carne de veveriță gri, informează site-ul ananova.com. Ed Chester, bucătarul șef al restaurantului „Otterton Mill”, laudă mâncărurile pe care le gătește, susținând că veverițele gri au un gust nemaipomenit. În meniul restaurantului se găsesc preparate precum kebab, tocane și foetaje gătite cu carne de veveriță gri. „Bineînțeles că există mulți clienți care strâmbă din nas când citesc meniul, dar vă mărturisesc faptul că eu unul sunt genul de bucătar care nu ar servi niciodată vreun preparat care să nu poată fi mâncat.
Carnea de veveriță este într-adevăr delicioasă”, afirmă Ed Chester. Veverițele gri, animale care au „ajuns” în Europa în secolul al 19-lea, sunt purtătoare ale unui virus periculos, la care însă sunt imune, dar care ucide fără milă veverițele roșii. La începutul acestei luni, în Anglia a fost inițiată o campanie al cărei obiectiv este acela de a salva veverițele roșii de la pieire, la care, după cum se vede, contribuie cu mai mult sau mai puțin succes și restaurantul „Otterton Mill”.