Sfârșitul de săptămână oferă cele mai bune prilejuri pentru a organiza picnicuri. Familia sau prietenii se adună și petrec câteva ore la iarbă verde.
O masă la iarbă verde necesită mai multă organizare și atenție decât una obișnuită, tocmai pentru că trebuie să aduceți cu dumneavoastră toate ustensilele și ingredientele de care ați putea avea nevoie.
Din fericire, orice poate fi transportat în siguranță din frigider până pe pătura de picnic, fără să se altereze, datorită noilor tehnologii și recipiente existente pe piață.
Cu toate acestea, atunci când mergeți la picnic, nu încercați să gătiți un meniu complet, care să mulțumească pe toată lumea. În schimb, umpleți coșul cu alimente variate, din care oricine să-și poată alege ce dorește.
Ce fel de mâncare luăm
Dacă hotărâți să mergeți la picnic pe jos sau cu bicicleta, cel mai bine ar fi să luați cu dumneavoastră alimente compacte, nu foarte grele, dar sățioase, pentru că veți depune ceva efort până ajungeți.
Puteți lua, de exemplu, diverse tipuri de brânzeturi, carne afumată, pâine feliată, de preferat, baghetă pentru că ocupă mai puțin loc, fructe, nuci sau alune și prăjiturele bogate în fibre. Toate acestea vor încăpea cu siguranță într-o sacoșă frigorifică sau într-un rucsac și vor fi ușor de transportat. Dacă mergeți cu mașina, puteți lua cu dumneavoastră o ladă frigorifică. În plus, chiar și pentru pretențioși, grătarul făcut la iarbă verde va ține loc oricărui fel de mâncare.
Atunci când hotărâți ce alimente să luați la picnic, țineți seama de faptul că activitățile desfășurate în aer liber cresc pofta de mâncare. Pentru a vă potoli puțin foamea înainte ca felurile principale de mâncare să fie pregătite, puteți consuma legume și fructe, dar și alte bunătăți pregătite în casă.
Puteți consuma sucuri de fructe sau cocteiluri slab alcoolizate, dar puteți la fel de bine să beți bere sau vin, în funcție de preferințe. Aceste din urmă băuturi sunt ușor de transportat datorită recipientelor în care sunt comercializate. În afară de acestea, este foarte important să beți și apă, pentru a vă hidrata.
Nu uitați nici de desert. În general, la picnicuri, desertul preferat al multora este pepenele roșu, însă orice fel de fruct este binevenit la o ieșire la iarbă verde.
Cum transportăm alimentele
Când pregătiți coșul de picnic, puneți alimentele neperisabile, precum prăjiturelele sau fructele, separat de cele perisabile. Astfel veți face mai mult loc în lada frigorifică pentru carnea sau salatele pregătite de acasă. Puneți alimentele în ladă în ordinea în care le veți mânca.
Astfel, dacă salata și carnea constituie ultimul fel de mâncare, aveți grijă ca acestea să fie puse pe fundul lăzii pentru a sta reci atâta timp cât este nevoie, iar alimentele perisabile și gustările pe care intenționați să le consumați la sosirea la iarbă verde lăsați-le la suprafață.
Servirea mâncării
În ceea ce privește „ustensilele” de care ați putea avea nevoie, acestea trebuie alese în funcție de alimentele și de băuturile pe care le aduceți, și de vreme.
Pentru orice picnic, așa cum bine știți, este nevoie de o pătură sau o față de masă mai groasă și de șervețele, farfurii, pahare și tacâmuri. Acestea din urmă pot fi ori clasice, ori de unică folosință.
Mai aveți nevoie de gheață, de un deschizător de capace, dar și de un tocător de lemn și un cuțit. În plus, pentru momentul când picnicul se va încheia, veți avea nevoie și de câțiva saci de gunoi pentru a strânge resturi.