Monitorul de Suceava Demersuri

Flutur a discutat cu oficialii din Guvernul Bavarez, din Germania, despre posibile colaborări în domeniul construcţiilor de şosele

Dan COMAN

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, s-a întâlnit ieri, la Munchen, în Germania, cu reprezentanţi ai Ministerului Construcţiilor, Locuinţei şi Infrastructurii din cadrul Guvernului Bavarez. Gheorghe Flutur a apreciat experienţa bavareză în domeniul infrastructurii, arătând că Bavaria se află pe primul loc în Germania la capitolul autostrăzi, având 2.500 din cei 13.000 de kilometri de autostrăzi din această ţară. „Am discutat despre expertiza şi experienţa germană în construcţia de drumuri, autostrăzi, aeroporturi şi căi ferate. În acest sens, în cadrul întâlnirii am discutat despre posibile colaborări pe viitor în construcţii de şosele, inclusiv rute ocolitoare, spitale, terminal aeroport, blocuri de locuinţe, infrastructură apă-canal, reţele de gaz metan, pârtii de schi, parcări subterane şi supraterane”, a declarat şeful administraţiei judeţene. El a arătat că în urma acestei întâlniri au fost trase mai multe concluzii, una dintre acestea fiind că unităţile administrativ-teritoriale ar trebui să-şi întărească compartimentele de construcţii şi infrastructura, prin descentralizare şi externalizare. „De asemenea, văd obligatorie o strategie pe termen lung în domeniu. De exemplu, pentru 2027 Bavaria are prevăzută schimbarea garniturilor de vagoane care circulă în prezent pe calea ferată. Și nu în ultimul rând, în ceea ce priveşte licitaţiile, un lucru foarte interesant este acela că lucrările mici pot fi atribuite firmelor mici, iar firmelor mari li se atribuie lucrările mari, complexe, de anvergură”, a spus Gheorghe Flutur.

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a spus că discuţiile pe aceste subiecte vor continua la standul României de la Târgul de investiţii Exporeal, care are loc în Munchen.Articol salvat de pe www.monitorulsv.ro, ediţia din 09 Octombrie 2019.
Acest articol este proprietatea Monitorul de Suceava si nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.